Η Stellantis αυξάνει τη συμμετοχή της στην Archer

Σχετικά άρθρα

Η Stellantis ανακοίνωσε σήμερα ότι ολοκλήρωσε πρόσφατα την αγορά περίπου 8,3 εκατομμυρίων μετοχών της Archer, σηματοδοτώντας τη συνεχιζόμενη εμπιστοσύνη της αυτοκινητοβιομηχανίας στα σχέδια της δεύτερης να φέρει στην αγορά τα eVTOL αεροσκάφη της το 2025.

Η αυξημένη επένδυση της Stellantis στην Archer ακολουθεί την πρόσφατη επίσκεψη του Carlos Tavares στα κεντρικά γραφεία και τις εγκαταστάσεις παραγωγής της Archer στη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια.

Τον Ιανουάριο του 2023, η Stellantis ανακοίνωσε ότι στόχος της ήταν να παράγει μαζικά -ως αποκλειστικός κατασκευαστής- του Archer Midnight, επιτρέποντας έτσι στην Archer να ενισχύσει την πορεία της προς την εμπορευματοποίηση του αεροσκάφους κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL).

Το Midnight μπορεί να μεταφέρει τέσσερις επιβάτες και έναν πιλότο με εμβέλεια 100 μιλίων (161 χλμ.) Το εργοστάσιο της εταιρίας είναι σε καλό δρόμο για να ολοκληρωθεί αργότερα φέτος και βρίσκεται στην πόλη Covington της πολιτείας της Georgia της Αμερικής.

Με αρχικό αποτύπωμα 32.520 τετραγωνικών μέτρων και παραγωγική ικανότητα μέχρι σε 650 αεροσκάφη ετησίως, το εργοστάσιο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να επεκταθεί κατά επιπλέον 51.100 τετραγωνικά μέτρα για να υποστηρίξει την παραγωγή έως και 2.300 αεροσκαφών ετησίως.

Το αεροσκάφος είναι σχεδιασμένο για διαδοχικά ταξίδια μικρών αποστάσεων περίπου 30-35 χιλιομέτρων, με χρόνο φόρτισης περίπου 10 λεπτών ενδιάμεσα. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή, στόχος της Stellantis είναι να παράγει μαζικά το eVTOL αεροσκάφος της Archer ως αποκλειστικός κατασκευαστής συμβολαίου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Stellantis: Νέα εθελούσια έξοδος για περισσότερους από 3.000 εργαζομένους της

Η Stellantis υπέγραψε περαιτέρω συμφωνίες με τα συνδικάτα στην Ιταλία για εθελούσιες εξόδους, που θα μπορούσαν να μειώσουν το εργατικό δυναμικό της εταιρίας κατά...