Παραδοσιακά, η Lexus προσφέρει την δική της εκδοχή του Toyota Land Cruiser, το οποίο -φυσικά- πρόκειται για μια ακόμα πιο πολυτελή έκδοση του εκπληκτικού ιαπωνικού off-roader. Με την “μαμά” εταιρία να παρουσιάζει πριν λίγες ημέρες τη νέα γενιά του Land Cruiser, σύντομα θα δούμε και την πρόταση της premium εταιρίας της Toyota.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στην κορυφή των εκδόσεων του νέου LX θα βρίσκεται ένας νέος κινητήρας, ο 3,5-λίτρων V6 twin-turbo, που θα συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα. Η κορυφαία έκδοση θα ονομαστεί LX 750h και λέγεται ότι θα αποδίδει 480 άλογα και 871 Nm ροπής. Θα υπάρχει, όμως, και η έκδοση LX 600, που θα φέρει το ίδιο ακριβώς σύνολο με το Toyota Land Cruiser, ήτοι τον 3,5-λίτρων V6 twin-turbo κινητήρα, απόδοσης 409 ίππων και 650 Nm ροπής.

Τέλος, παραμένει άγνωστο αν το νέο LX θα λάβει τον 3,3-λίτρων twin-turbo diesel V6 κινητήρα του Land Cruiser, ο οποίος αποδίδει 305 άλογα και 700 Nm. Το νέο LX αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το Σεπτέμβριο, για να ξεκινήσει η κυκλοφορία του τον Δεκέμβριο, τουλάχιστον σε ορισμένες αγορές.