Η Morgan, η σχολή μηχανολόγων μηχανικών του Πανεπιστημίου του Wolverhampton και η αγωνιστική ομάδα του Πανεπιστημίου (UWR) συνεχίζουν τη μακροχρόνια τεχνική συνεργασία τους και παρουσιάζουν την αγωνιστική έκδοση του Morgan Plus Four.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα συνεχούς ανάπτυξης προϊόντων της Morgan, το νέο project στοχεύει στη συλλογή δεδομένων και ανατροφοδότησης από τις ακραίες συνθήκες ενός αγωνιστικού περιβάλλοντος που θα διαμορφώσει άμεσα την έρευνα και την ανάπτυξη τρεχόντων και μελλοντικών μοντέλων της βρετανικής εταιρίας.

Σηματοδοτεί την πρώτη αγωνιστική χρήση ενός Morgan που βασίζεται στη νέα CX-Generation πλατφόρμα, κατασκευασμένη από αλουμίνιο. Η προαναφερθείσα πλατφόρμα ζυγίζει μόλις 97 κιλά, αλλά προσφέρει διπλάσια δομική ακαμψία από την προηγούμενη πλατφόρμα αλουμινίου της Morgan. Επιπλέον, η νέα πλατφόρμα διαθέτει ανάρτηση διπλών ψαλιδιών, ενώ το σύστημα μετάδοσης κίνησης προέρχεται από την BMW.

Αυτός είναι ο 2,0-λιτρος τετρακύλινδρος turbo κινητήρας (B48), με την Morgan να μην ανακοινώνει την απόδοση του. Αυτή όμως, αναμένεται να είναι ανάμεσα στα 250 με 270 άλογα. Τέλος, η Morgan έχει διασφαλίσει ότι οι αγωνιστικές Plus 4 πληρούν όλες τις απαιτήσεις για να βγει στην παραγωγή μια έκδοση δρόμου του αυτοκινήτου, καθώς οι απαιτήσεις για αυτοκίνητα μικρής παραγωγής στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι λίγο πιο επιεικείς από την υπόλοιπη Ευρώπη.