Ο Kalle Rovanpera ήταν ο νικητής στο Rally Εσθονίας, γράφοντας παράλληλα ιστορία, καθώς ο Φιλανδός έγινε ο νεότερος οδηγός που κερδίζει σε αγώνα του WRC, σε ηλικία μόλις 20 ετών. Ο Rovanpera πήρε το ρεκόρ από τον επικεφαλής της ομάδας του, Toyota Gazoo Racing, και συμπατριώτη του Jari-Matti Latvala, ο οποίος ήταν σχεδόν δύο χρόνια μεγαλύτερος, όταν σημείωσε το ρεκόρ το 2008, κερδίζοντας το Rally Σουηδίας.

1

Ο Rovanpera οδηγώντας αλάνθαστα σχεδόν όλο το τετραήμερο το Yaris WRC, έλεγχε τον ρυθμό και τις διαφορές από τους αντιπάλους του, ανεβαίνοντας στην ράμπα του τερματισμού με διαφορά 59,9 δευτερολέπτων από τον Craig Breen, με το Hyundai i20 WRC. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο teammate του τελευταίου, Thierry Neuville, με 12,5 δευτ. διαφορά.

2Αποτελέσματα

Πιο πίσω, στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Sebastien Ogier, αλλά είδε την διαφορά του στο πρωτάθλημα οδηγών να αυξάνεται, καθώς πλέον έχει 148 βαθμούς. Τον ακολουθεί ο Elfyn Evans με 111 βαθμούς και ο Thierry Neuville με 92, ενώ ο Rovanpera έφτασε τους 82 βαθμούς.

3Βαθμολογία Οδηγών

Ο Εσθονός Ott Tanak αποσύρθηκε την Παρασκευή, εξαιτίας δύο κλαταρισμένων ελαστικών, αλλά κατάφερε σήμερα να κέρδισε την Power Stage και τους πέντε βαθμούς της. Στο πρωτάθλημα, όμως, βρίσκεται στην πέμπτη θέση, με 74 βαθμούς. Δεύτερος στην Power Stage ήταν ο Neuville και τρίτος ο Ogier.

4Βαθμολογία Κατασκευαστών

Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, η Toyota είναι -με μεγάλη διαφορά- πρώτη με 315 βαθμούς, και την ακολουθεί η Hyundai με 256 βαθμούς, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η M-Sport Ford, με 125 βαθμούς. Ο επόμενος αγώνας του WRC θα γίνει στο Βέλγιο, για το Rally Ypres, στις 13-15 Αυγούστου.