Το Model S Plaid είναι ότι δυνατότερο προσφέρει σήμερα η Tesla, με το αυτοκίνητο να αποδίδει 1.020 άλογα και να μπορεί να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα (0-60 μίλια/ώρα) σε 1,99 δευτερόλεπτα, τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2,1 δευτερόλεπτα, το 400άρι το κάνει σε 9,23 δευτερόλεπτα, έχει τελική ταχύτητα 322 χλμ/ώρα και αυτονομία 628 χλμ, ενώ μέσα σε 15 λεπτά με χρήση Supercharger ταχυφορτιστή αποκτά αυτονομία 301 χλμ.

Το αυτοκίνητο έχει τρεις ηλεκτροκινητήρες, έναν μπροστά και δύο πίσω και νέα αντλία θερμότητας, η οποία έχει σχεδόν το διπλάσιο μέγεθος από αυτή που αντικαθιστά, κάτι που σημαίνει πως θα μειωθούν κατά πολύ τα προβλήματα υπερθέρμανσης που αντιμετώπιζε το Model S σε συνεχόμενα “πατήματα” και γρήγορους γύρους μέσα στη πίστα.

Επίσης λόγω της νέας αντλίας θερμότητας η αυτονομία του αυτοκινήτου έχει βελτιωθεί κατά 30% σε κρύες συνθήκες, ενώ χρησιμοποιεί 50% λιγότερη ενέργεια για τη θέρμανση της καμπίνας.

Το αυτοκίνητο φορά τους νέους ηλεκτροκινητήρες της Tesla που δεν έχει περιελίξεις ο δρομέας (ρότορας) αλλά ο στάτης (στάτορας), με τον κινητήρα να έχει εξωτερικό τύλιγμα από carbon, έτσι ώστε να αντέχει την αύξηση των στροφών στις 20.000 σ.α.λ.

Η αύξηση των στροφών αυξάνει την ισχύ που παράγει ο κινητήρας και το carbon τον προστατεύει για να μην διαλυθεί από την φυγόκεντρο δύναμη.

Ο Musk είπε πως ήταν εξαιρετικό δύσκολο να καταφέρουν να υλοποιήσουν την ιδέα αυτή, επειδή τα ανθρανοκήματα και ο χαλκός έχουν πολύ διαφορετικούς ρυθμούς θερμικής διαστολής.

Το Tesla Model S Plaid ξεκινά στην Ελλάδα από τις 130.990 ευρώ, ενώ στις ΗΠΑ ξεκινά από τις 129.990 δολάρια.