Hamilton: Θα αγωνίζομαι πάντα σκληρά, αλλά πάντα δίκαια

Σχετικά άρθρα

Το μόνο σίγουρο από το χθεσινό Βρετανικό GP είναι ότι θα εντείνει στο μέγιστο βαθμό την μάχη για τον φετινό τίτλο του πρωταθλήματος της Formula 1 και περιστατικά σαν αυτό που είδαμε μεταξύ του Max Verstappen και του Lewis Hamilton είναι πολύ πιθανό ότι θα επαναληφθούν.

Παρότι οι αγωνοδίκες του Βρετανικού GP έκριναν ότι ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είναι ο υπαίτιος για την επαφή με τον Ολλανδός, ο Hamilton έριξε την ευθύνη στον Verstappen για το περιστατικό και το πολύ σφοδρό ατύχημα του πρώτου γύρου.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Hamilton, μετά το τέλος του αγώνα:

Πάντα προσπαθώ να μετρήσω τον τρόπο προσέγγισής μου, ειδικά όταν παλεύω με τον Max. Ξέρεις, είναι πολύ επιθετικός. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να είναι τόσο επιθετικός. Όταν κάποιος είναι πολύ επιθετικός, θα συμβούν αυτά τα πράγματα.

Και σήμερα, εννοώ, ήμουν ακριβώς δίπλα του και δεν μου άφησε καθόλου χώρο. Πάντως, ανεξάρτητα από το αν συμφωνώ με την ποινή, δεν παραπονιέμαι και συνεχίζω να δουλεύω. Σκεφτόμουν πως δεν πρόκειται να αφήσω τίποτα να μπει ανάμεσα στη χαρά του κοινού, τον εθνικό ύμνο και τη βρετανική σημαία.

Τα έδωσα όλα την περασμένη εβδομάδα, ήμουν στο εργοστάσιο και απλώς έδωσα τα πάντα προσπαθώντας να βρω την απόδοση του μονοθέσιου με τους μηχανικούς. Είμαι τόσο περήφανος για όλους που συνέχισα να δουλεύω, παρόλο που ήμασταν λίγο πίσω.

Συνεχίζοντας και χρησιμοποιώντας τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, έγραψε λίγες ώρες μετά τη νίκη του στο Βρετανικό Grand Prix, απαντώντας πρακτικά στους χαρακτηρισμούς του Max Verstappen:

Θα αγωνίζομαι πάντα σκληρά, αλλά πάντα δίκαια. Η σημερινή ημέρα είναι μια υπενθύμιση για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε στο άθλημα. Δεν πρέπει ποτέ να αντιμετωπίζουμε ελαφριά το ρίσκο. Στέλνω τις ευχές μου στον Max, είναι απίστευτος συναγωνιστής, είμαι χαρούμενος που έμαθα ότι είναι καλά. Θα αγωνίζομαι πάντα σκληρά, αλλά πάντα δίκαια.

Είμαι υπερήφανος για ό,τι κατάφερα σήμερα μέσα από την ομαδική δουλειά. Η ομάδα μου έδειξε θάρρος, επιμονή και αφοσίωση σε αυτό το φανταστικό άθλημα. Είναι ένα όνειρο να κερδίσω μπροστά στους συμπατριώτες μου. Ποτέ μην τα παρατάς, συνέχισε να μεγαλώνεις, συνέχισε να μάχεσαι.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Mercedes-AMG F1, Toto Wolff, σχολίασε με έναν ιδιαίτερο τρόπο την επαφή των δύο διεκδικητών του πρωταθλήματος, χωρίς πρακτικά να πάρει θέση, λέγοντας:

Πάντα χρειάζονται δύο άτομα για να χορέψεις τάνγκο και αυτοί οι δύο δεν άφησαν ούτε μισό εκατοστό ο ένας στον άλλον. Έχουμε δει παρόμοιες σκηνές σε όλες τις σπουδαίες αντιπαλότητες στην ιστορία του αθλήματος. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι πως ο Max είναι καλά στην υγεία του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...