O Sebastian Vettel μάζεψε σκουπίδια από τις κερκίδες του Silverstone, μετά το GP Βρετανίας

Σχετικά άρθρα

Ο Sebastian Vettel απέδειξε ότι, εκτός από κορυφαίος οδηγός της Formula 1, είναι ακόμα πιο σπουδαίος άνθρωπος, και έκανε μια κίνηση που πραγματικά αξίζει κάθε “λεπτό” δημοσιότητας. Πιο συγκεκριμένα, ο Γερμανός οδηγός, παρά την πολύ κακή εμφάνιση του στο Βρετανικό GP, πήγε μετά το debrief με την ομάδα του στις κερκίδες της πίστας του Silverstone, απέναντι από τα pits.

Εκεί, φόρεσε γάντια και αφού έφυγαν όλοι οι θεατές, μάζεψε -μαζί με άλλα μέλη της πίστας- επί τρεις ολόκληρες ώρες τα σκουπίδια που είχαν αφήσει οι θεατές με τις πιο ακριβές θέσεις της πίστας, σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει τους πάντες για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Όπως συμβαίνει -δυστυχώς- πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, υπήρξαν οι κακοπροαίρετοι και “εξυπνάκηδες” που προσπάθησαν να υποβαθμίσουν αυτή την υπέροχη κίνηση, λέγοντας πως ο 34χρονος οδηγός το έκανε μόνο για προβολή, ως publicity stunt. Ωστόσο, με tweet της τον επίσημο λογαριασμό της, η Aston Martin διευκρίνισε ότι οι φωτογραφίες και τα videos τραβήχτηκαν από ανθρώπους της ομάδας, χωρίς να το έχει ζητήσει ο ίδιος, με σκοπό να ενισχύσουν το μήνυμα που ήθελε να δώσει ο Γερμανός οδηγός.

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει εκφράσει ουκ ολίγες φορές την οικολογική του συνείδηση, με τον προσωπικό του χορηγό (και χορηγός της ομάδας) BWT, να έχει ξεκινήσει καμπάνια κατά των πλαστικών μπουκαλιών που ρυπαίνουν το περιβάλλον. Χαρακτηριστικό είναι ότι το Σάββατο, μετά τον Sprint αγώνα, ο Vettel σε δηλώσεις του τόνισε το γεγονός ότι είχε δει πολλά σκουπίδια στις εξέδρες. Έτσι, προέτρεψε τους δημοσιογράφους να συμβάλλουν στον καθαρισμό της πίστας.

Εκτός αυτού, την επόμενη ημέρα του αγώνα, ο Vettel πήγε στις εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων Grundon, στο Slough της Αγγλίας για να δει πώς γίνεται η ανακύκλωση των απορριμμάτων. Είδε επίσης πώς αποτεφρώνονται ορισμένα προϊόντα που δεν μπορούν να ανακυκλωθούν. Τέλος, σήμερα, ο Γερμανός είχε μια γεμάτη ημέρα, “γράφοντας” 110 γύρους στην πίστα του Silverstone, δοκιμάζοντας τα ελαστικά και τις ζάντες 18 ιντσών, τα οποία θα φέρουν τα μονοθέσια από το 2022.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...