Alpina: Οι πελάτες μας δεν ενδιαφέρονται για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

Ο CEO της Alpina, Andreas Bovensiepen, σε πρόσφατη συνέντευξή του αποκάλυψε πως οι πελάτες της δεν ενδιαφέρονται για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, λέγοντας πως:

Στις αρχές του έτους πραγματοποιήσαμε μια έρευνα πελατών σχετικά με τα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αυτή έδειξε πως οι πελάτες μας δεν έχουν καμία απολύτως ζήτηση για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Αυτό οφείλεται και στο γεγονός πως οι κάτοχοι των αυτοκινήτων μας οδηγούν γρήγορα και επιταχύνουν έντονα, ειδικά στη Γερμανία, οπότε, η αυτονομία των ηλεκτρικών μοντέλων εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα.

Ο Bovensiepen πρόσθεσε πως πολλοί πελάτες της Alpina χρησιμοποιούν τα οχήματά τους σε καθημερινή βάση και συχνά οδηγούν μεταξύ 30.000 και 50.000 χλμ ετησίως.

Σύμφωνα με το αφεντικό της Alpina, εάν βγάλουν στην αγορά ένα ηλεκτρικό μοντέλο με την απόδοση ενός V8 μοντέλου, τότε η μέγιστη αυτονομία του θα είναι μόλις 200 χιλιόμετρα ανά φόρτιση.

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως η Alpina δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο να προσφέρει κάποια στιγμή στο μέλλον ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ο Bovensiepen πρόσθεσε πως η εταιρία του διαπραγματεύτηκε τα δικά της όρια εκπομπών CO2 με την Ε.Ε και εάν το XB7 εξακολουθεί να σημειώνει πολύ καλές πωλήσεις στην Ευρώπη, τότε θα χρειαστεί να προσφέρει στην αγορά κάποια υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα προκειμένου να πιάσει τα όρια εκπομπών.

Ο Bovensiepen είπε πως εξετάζουν να βγάλουν στην αγορά τις Alpina εκδόσεις των BMW i4 και iX3, ενώ δεν είναι βέβαιοι για το εάν προσφέρουν μια Alpina έκδοση του iX.

Τέλος ο Bovensiepen είπε πως μέσα στο 2022 η Alpina θα βγάλει στην αγορά την B4 Gran Coupe που, όπως και η B3, θα φορά τον 3,0-λιτρο turbo κινητήρα απόδοσης 462 ίππων με 700 Nm ροπή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...