Η Brembo ιδρύθηκε από ατύχημα, στην κυριολεξία

Σχετικά άρθρα

H Brembo είναι -χωρίς αμφιβολία- η κορυφαία και πιο γνωστή εταιρία συστημάτων πέδησης στον κόσμο, με τα φρένα της να σταματούν από hypercars των εκατομμυρίων ευρώ, έως καθημερινά sport μοντέλα, ενώ η ιταλική εταιρία χαίρει της ίδιας αναγνώρισης και στους δύο τροχούς.

Η Brembo ιδρύθηκε μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από το Μπέργκαμο της Ιταλίας το 1961 από τον Emilio Bombassei, τον πατέρα του σημερινού προέδρου της εταιρίας, και φέτος η εταιρία γιορτάζει τα 60 χρόνια ζωής.

Ενδιαφέρον, όμως έχει το παρελθόν της εταιρείας φρένων, με την ύπαρξή την όπως την γνωρίζουμε να είναι ένα είδος ατυχήματος. Δηλαδή, προήλθε από ένα κυριολεκτικό ατύχημα. Από το 1961 και για τα τρία πρώτα χρόνια, η Brembo λειτουργούσε ως μηχανουργείο, όταν μια άλλη διάσημη ιταλική εταιρεία, η Alfa Romeo, χρειάστηκε βοήθεια, καθώς ένα φορτηγό που μετέφερε τους δίσκους φρένων για την Μιλανέζικη φίρμα αυτοκινήτων ανετράπη.

Η Brembo αναφέρει ότι το τυχαίο ατύχημα του 1964 ήταν αυτό που άλλαξε το μέλλον της εταιρίας, καθώς η Alfa Romeo φοβούμενη ότι οι δίσκοι είχαν υποστεί ζημιά στο ατύχημα, προσέλαβε την Brembo για να τους ελέγξει και να επισκευάσει τυχόν κατεστραμμένους. Ενώ εργάζονταν σε αυτούς τους δίσκους, οι άνθρωποι της Brembo άρχισαν να αναρωτιούνται αν αυτοί οι δίσκοι ήταν πραγματικά τόσο εξελιγμένοι όσο τους είχε περιγράψει η Alfa Romeo, με τους συγκεκριμένους δίσκους να θεωρούνταν τόσο καλοί, που εισάγονταν από την Αγγλία.

Οι μηχανικοί της Brembo θεώρησαν ότι το μηχανουργείο τους είχε την δυνατότητα να κατασκευάσει αντίστοιχης ποιότητας δίσκους και στην Ιταλία, φυσικά σε πιο ανταγωνιστικές τιμές και ο Emilio Bombassei το ανέφερε στην ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία. Η Alfa Romeo είδε την ευκαιρία να μειώσει το κόστος της ανά εξάρτημα, οπότε δέχτηκε την προσφορά από την Brembo. Έτσι, η εταιρεία άρχισε να φτιάχνει τα πρώτα ιταλικά δισκόφρενα, τα οποία στη συνέχεια προμήθευσε και στην Moto Guzzi.

Δέκα χρόνια αργότερα, το 1971, η εταιρεία έγινε γνωστή ως Freni Brembo, ή Brembo Brakes, με το όνομα της να το παίρνει από τα ονόματα των δύο ιδρυτών της, τον Italo Breda και τον Emilio Bombassei. Το 1975, η Brembo έγινε ο προμηθευτής των φρένων της Ferrari και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Nio και CATL συνεργάζονται για μπαταρίες με μεγαλύτερο κύκλο ζωής

Η Nio ήρθε σε συμφωνία συνεργασίας με την CATL για την ανάπτυξη μπαταριών μεγαλύτερης διάρκειας ζωής, ως μέρος των προσπαθειών τους για να μειώσουν...

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...
Autoblog.gr