Σχεδόν ένα χρόνο μετά την έναρξη της εμπορικής πορείας της τέταρτης γενιάς του μοντέλου στην Ευρώπη, η Toyota παρουσίασε την επαγγελματική έκδοση του Yaris, την οποία ονομάζει ECOVan. Το Yaris ECOVan έκανε το ντεμπούτο του στην Ισπανία ως ένα υβριδικό ελαφρύ επαγγελματικό όχημα (LCV), με τις εξωτερικές διαφορές να εντοπίζονται μόνο στα πίσω παράθυρα, τα οποία μπορούν να ντυθούν με αδιαφανή υλικό για να μην φαίνεται τι μεταφέρει το αυτοκίνητο.

Περνώντας στο εσωτερικό, έχουν αφαιρεθεί τα πίσω καθίσματα, κάτι που αυξάνει σημαντικά το χώρο φόρτωσης, καθώς πλέον αυτός ανέρχεται σε 720 λίτρα, από τα 286 λίτρα της επιβατικής έκδοσης. Το επίπεδο δάπεδο έχει επιφάνεια 0,9 τ.μ. και είναι κατασκευασμένο από ξύλο, καλυμμένο από ανθεκτικό καουτσούκ.

Υπάρχει επίσης ένα πλέγμα διαχωρισμού ασφαλείας του χώρου φόρτωσης με τα εμπρός καθίσματα και ειδικές βάσεις για τη στερέωση μεγάλων και βαρέων αντικειμένων. Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο του Yaris ECOVan είναι 430 κιλά, το οποίο είναι ισοδύναμο με τους περισσότερους ανταγωνιστές του στην κατηγορία του μισού τόνου.

Το Yaris ECOVan είναι διαθέσιμο αποκλειστικά με το υβριδικό κινητήριο σύνολο, ήτοι κάτω από το καπό υπάρχει ο τρικύλινδρος 1.500άρης ατμοσφαιρικός κινητήρας, που συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα. Η συνδυαστική απόδοση ανέρχεται σε 116 άλογα και 120 Nm, με την κίνηση να μεταφέρεται στον εμπρός άξονα μέσω ενός e-CVT αυτόματου κιβωτίου.