Stellantis: Αύξησε την πρόβλεψη για τα κέρδη του 2021

Σχετικά άρθρα

Η Stellantis ανακοίνωσε πως αναθεωρεί σημαντικά προς τα πάνω της προβλέψεις της για τα κέρδη του 2021, αναμένοντας το προσαρμοσμένο λειτουργικό περιθώριο κέρδους της να κυμανθεί στο 10% για το σύνολο του 2021.

Η εταιρία λέει πως το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία με την έλλειψη τσιπ θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με το δεύτερο τρίμηνο και στο τρίτο τρίμηνο και θα στερήσει την παραγωγή περίπου επιπλέον 500.000 οχημάτων στην Stellantis. Λόγω της έλλειψης σε τσιπ, η Stellantis δεν κατασκεύασε περίπου 200.000 αυτοκίνητα.

Η αγορά της Βόρειας Αμερικής πρωταγωνίστησε για την Stellantis στο πρώτο εξάμηνο του 2021, με σημαντική αύξηση των πωλήσεων των SUV της Jeep. Τα έσοδα της Stellantis ενισχύθηκαν κατά 46% στα 75,3 δισ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν στα 5,936 δισ. ευρώ. Η εταιρία πούλησε τους πρώτους 6 μήνες του έτους 3,2 εκατ. αυτοκίνητα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Stellantis: Νέα εθελούσια έξοδος για περισσότερους από 3.000 εργαζομένους της

Η Stellantis υπέγραψε περαιτέρω συμφωνίες με τα συνδικάτα στην Ιταλία για εθελούσιες εξόδους, που θα μπορούσαν να μειώσουν το εργατικό δυναμικό της εταιρίας κατά...