Στις αρχές Ιουνίου, η Kia παρουσίασε τη νέα -πέμπτη- γενιά του Sportage, και την τρίτη εβδομάδα του Ιουλίου ξεκίνησε η εμπορική πορεία του δημοφιλούς SUV στην αγορά της Νοτίου Κορέας. Στο παρακάτω video έχουμε την ευκαιρία να δούμε αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες του μοντέλου, τόσο της εξωτερικής εμφάνισης, όσο και του εσωτερικού.

Το νέο μοντέλο (κωδική ονομασία NQ5) υιοθετεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία “Opposites United της Kia, η οποία αρχικά έκανε το ντεμπούτο της με το EV6. Το Sportage φέρει έναν εντελώς διαφορετικό σχεδιασμό από το μοντέλο της προηγούμενης γενιάς, με την μάσκα πλέον να ονομάζεται Digital Tiger Face (από Tiger Nose).

1Διάβασε ακόμα

Οι κινητήρες του νέου Kia Sportage

Αυτή εκτείνεται σε όλο το πλάτος του αυτοκινήτου, ενώ στο πίσω μέρος, οι μυώδεις γραμμές των ώμων συγκλίνουν ομαλά ώστε να συναντήσουν τα λεπτά LED φώτα, που πλαισιώνουν το νέο λογότυπο της Kia. To μήκος Sportage ανέρχεται σε 4.660 χλστ., με το μεταξόνιο να αγγίζει τα 2.755 χλστ.

2

Το νέο Sportage εξοπλίζεται με νέο Terrain Mode που προσαρμόζει τις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου ανάλογα με το αν κινείται σε χιόνι, λάσπη και άμμο, με το Drive Mode να έχει 4 ρυθμίσεις (Comfort, Eco, Sport και Smart). Επιπλέον υπάρχει ηλεκτρονικός έλεγχος ανάρτησης (ECS), με τα υβριδικά και plug-in υβριδικά μοντέλα να διαθέτουν επίσης την τεχνολογία E-Handling.

3

Σε ότι αφορά τα συστήματα ασφαλείας, το νέο Sportage εφοδιάζεται με Forward Collision-Avoidance Assist, Highway Driving Assist, Smart Cruise Control που βασίζεται στο σύστημα πλοήγησης, Remote Smart Parking Assist, Blind-Spot Collision-Avoidance Assist και Blind-Spot View Monitor.