Πριν δυο ημέρες, η Honda παρουσίασε την Type S έκδοση του NSX και, όπως είχε κάνει γνωστό, έβγαλε προς πώληση το πρώτο NSX Type S, που βγήκε από το εργοστάσιο Performance Manufacturing Center στο Marysville του Ohio. H δημοπρασία έγινε από τον οίκο Mecum Auctions στο περιθώριο του Pebble Beach, και το υψηλότερο bid άγγιξε το 1,1 εκατομμύρια δολάρια.

1

Όλα τα έσοδα πήγαν για την βοήθεια 20.000 μαθητών, από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, στις Η.Π.Α. Αν αναρωτιέσαι ποιος είναι ο τυχερός πελάτης, αυτός δεν είναι άλλος από τον Rick Hendrick, ιδιοκτήτη της Hendrick Motorsports και ιδρυτή του Hendrick Automotive Group.

Το NSX Type S με αριθμό πλαισίου #001 διαθέτει το πακέτο Lightweight, που προσθέτει στο αυτοκίνητο κεραμικά δισκόφρενα, τα οποία μειώνουν το βάρος του αυτοκινήτου κατά 26,2 κιλά, και διάφορα άλλα διακοσμητικά από carbon, με την συνολικά αξία του αυτοκινήτου να αγγίζει τα $182.500, κάτι που σημαίνει ότι ο αγοραστής έδωσε περίπου έξι φορές παραπάνω χρήματα.

2

Να θυμίσω, ότι το πρώτο NSX δεύτερης γενιάς (VIN #001) είχε επίσης βγει σε δημοπρασία για φιλανθρωπικό σκοπό τον Ιανουάριο του 2016, μέσω του οίκου δημοπρασιών Barrett-Jackson, και είχε πουληθεί για 1,2 εκατομμύρια δολάρια και ναι, ο Rick Hendrick ήταν και πάλι ο αγοραστής του.

3Διάβασε περισσότερα

Επίσημο: Honda NSX Type S με 608 άλογα