Honda Jazz Hybrid. Με διαισθητική συνδεσιμότητα

Σχετικά άρθρα

Στο νέο Honda Jazz e:HEV οι επιβάτες απολαμβάνουν άριστη συνδεσιμότητα, διατηρώντας συνεχή επικοινωνία με τον έξω κόσμο, με το μοντέλο να προσφέρει το πιο συναρπαστικό πακέτο infotainment στην κατηγορία του, συνδυάζοντας διαισθητική τεχνολογία με αδιάλειπτη συνδεσιμότητα.

Στο κέντρο του ταμπλό, κυρίαρχη θέση έχει η οθόνη αφής 9”, με την Honda μην ακολουθεί την επικρατούσα τάση της εποχής, πιστεύοντας πως τα παραδοσιακά φυσικά κουμπιά και οι περιστρεφόμενοι διακόπτες είναι πιο διαισθητικοί για τον οδηγό, γι’αυτό και το σύστημα κλιματισμού του νέου Jazz διαθέτει φυσικά πλήκτρα και διακόπτες και όχι κάποια οθόνη αφής.

Το εσωτερικό του νέου Jazz είναι φρέσκο και μοντέρνο και σε αυτό συναντάμε δύο οθόνες, μια 9” για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και μια 7” στον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Ωστόσο υπάρχουν φυσικά κουμπιά για τις πιο σημαντικές λειτουργίες, διατηρώντας μια ιδανική ισορροπία μεταξύ του ψηφιακού και του αναλογικού “κόσμου”, με το ταμπλό να προεξέχει στο κάτω τμήμα της οθόνης για να στηρίζεται η παλάμη κατά τη χρήση.

Η οθόνη είναι σχεδιασμένη να ελαχιστοποιεί την διάσπαση της προσοχής του οδηγού, ο οποίος έχει πρόσβαση σε μία ευρεία γκάμα συνδεδεμένων λειτουργιών, τεχνολογιών και εφαρμογών, είτε μέσω της οθόνης αφής, είτε μέσω φωνητικής ενεργοποίησης. Μεταξύ άλλων, μπορεί να μάθει τον καιρό, τους διαθέσιμους χώρους στάθμευσης, να streamάρει τη μουσική του, να βλέπεις τις οδηγίες του συστήματος πλοήγησης, να εντοπίζει τοποθεσίες και άλλα. Η πλοήγηση του συστήματος γίνεται εύκολα, όπως σε ένα smartphone, με κινήσεις των δαχτύλων (swipe) για σκρολάρισμα σε σελίδες και λίστες. Η οθόνη μπορεί να διαμορφώνεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις του χρήση, ενσωματώνοντας προσαρμοζόμενες συντομεύσεις, για λειτουργίες και πηγές ήχου με συχνή χρήση.

Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας είναι συμβατό με Android Auto και Apple CarPlay, όπου το τελευταίο διατίθεται και μέσω ασύρματης σύνδεσης. Ακόμα, η πρόσβαση στο εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης παρέχεται μέσω του συστήματος infotainment onboard touch ή φωνητικού ελέγχου AI για συνδρομητές του Honda Personal Assistant. Οι πελάτες μπορούν επίσης να επωφεληθούν από το WiFi του αυτοκινήτου παραμένοντας συνδεδεμένοι με διαδικτυακές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Στοχεύοντας σε μία ξεκούραστη οδηγική εμπειρία, η Honda προσφέρει ασύρματες (over-the-air) ενημερώσεις λογισμικού ώστε οι λειτουργίες και οι εφαρμογές να αναβαθμίζονται συνεχώς με κάθε τι νέο που κυκλοφορεί.

Επίσης Honda έχει αναπτύξει μια εφαρμογή για smartphones, την My Honda+ μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες του Jazz έχουν πρόσβαση σε μία γκάμα λειτουργιών του αυτοκινήτου, μεταξύ των οποίων λειτουργίες άνεσης και ασφάλειας. Για παράδειγμα, οι πληροφορίες του ταξιδιού μπορούν να προετοιμάζονται και να αποστέλλονται από την εφαρμογή στο κινητό, ενώ υπάρχει και δυνατότητα απομακρυσμένου κλειδώματος και ξεκλειδώματος του αυτοκινήτου.

Για πρόσθετη προστασία, η εφαρμογή παρέχει υπηρεσία εντοπισμού τοποθεσίας και παρακολούθησης αυτοκινήτου μέσω GPS. Εάν είναι ενεργοποιημένο το Intelligent Geofencing, μπορεί να προειδοποιεί τον κάτοχο εάν το όχημα παραβιάζει μία προκαθορισμένη ζώνη “geofence”, ενώ μία προειδοποίηση προστασίας αποστέλλεται στην εφαρμογή του smartphone εάν ενεργοποιηθεί ο συναγερμός του αυτοκινήτου.

Η πρόσβαση σε συνδεδεμένες υπηρεσίες και εφαρμογές γίνεται μέσω της προηγμένης διεπαφής/οθόνης αφής, αλλά η ενεργοποίησή τους μπορεί να γίνει και μέσω φωνητικών εντολών με το Honda Personal Assistant. Ο ψηφιακός βοηθός Honda Personal Assistant, που τον είδαμε για πρώτη φορά στο Honda e, είναι ένα έξυπνο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (AI) που χρησιμοποιεί φυσικές συνομιλίες βασισμένες σε έξυπνες εντολές και κατανόηση βάσει περιεχομένου για πρόσβαση σε μία γκάμα online υπηρεσιών.

Το Honda Personal Assistant ενεργοποιείται εύκολα λέγοντας: “OK Honda”, και στη συνέχεια, ακολουθεί η ερώτηση ή η εντολή, με ένα animation στη κεντρική οθόνη να συνοδεύει την απόκριση του συστήματος. Χάρη στην αναγνώριση περιεχομένου οι επιβάτες μπορούν να συνομιλούν φυσικά, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη αντιλαμβάνεται καλύτερα το περιεχόμενο των επόμενων ερωτήσεων και απαντήσεων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Honda: Τρία νέα ηλεκτρικά για την Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, η Honda θα παρουσιάσει μια νέα σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της. Αυτά θα φέρουν το...

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...