Ο σχεδιαστής της Maserati MC12 μας λέει πως το αυτοκίνητο αναπτύχθηκε σε μόλις 4 μήνες

Σχετικά άρθρα

Στο ακόλουθο video, ο Frank Stephenson, ο άνθρωπος που μεταξύ άλλων, σχεδίασε και την Maserati MC12, μας εξηγεί τα μυστικά σχεδίασης του ιταλικού supercar, αλλά και το πως το ιταλικό supercar αναπτύχθηκε μέσα σε μόλις 4 μήνες.

Η Maserati MC12 βασίζεται στη Ferrari Enzo, αλλά είναι μακρύτερη, φαρδύτερα και λίγο ψηλότερη, με τον Stephenson να λέει στο video πως ο σχεδιασμός των πλαϊνών παραθύρων δεν μπορούσαν να αλλάξουν και έτσι αυτά είναι ακριβώς ίδια με αυτά της Enzo, κάτι που “χάλασε” τα σχέδια του Βρετανού σχεδιαστή, ο οποίος ήθελε να αναδιαμορφώσει τα πλαϊνά παράθυρα προκειμένου να βελτιώσει την αεροδυναμική του αυτοκινήτου.

Η MC12 ξεχωρίζει από την Enzo και από το γεγονός πως η οροφή της μπορεί να αφαιρεθεί. H Maserati κατασκεύασε μόλις 55 MC12, με τις 50 να βγήκαν προς πώληση, εκ των οποίων οι 49 είναι βαμμένες στο κλασικό άσπρο/μπλε χρώμα, το οποίο αποτίει φόρο τιμής στην αγωνιστική ομάδα America Camoradi, που έτρεχε με μια Maserati Tipo Birdcages τη δεκαετία του ’60. Η άλλη είναι βαμμένη σε μαύρο χρώμα. Η Ferrari Enzo, με την οποία μοιράζεται πλαίσιο και κινητήρα, βγήκε σε 400 μονάδες. Άρα καταλαβαίνεις την σπανιότητα της. Επίσης η Maserati κατασκευάσει και 12 αγωνιστικές MC12 Corsa.

Κίνηση παίρνει από τον 6,0-λιτρο V12 κινητήρα που παράγει 630 άλογα και αναλαμβάνει να κινήσει τα μόλις 1.335 κιλά, επιταχύνονται από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 3,8 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 330 χλμ/ώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...