Honda Jazz Crosstar Hybrid. Το lifestyle μικρό SUV με προηγμένη τεχνολογία

Σχετικά άρθρα

Με τα SUV/crossovers μοντέλα να είναι η κυρίαρχη κατηγορία σήμερα, η Honda προσφέρει το νέο Jazz και σε crossover έκδοση.

Το μικρό B-SUV χαρακτηρίζεται από τον έντονο lifestyle χαρακτήρα του και τις προηγμένες τεχνολογίες, με το Jazz Crosstar να διαθέτει αυξημένη απόσταση από το έδαφος που φτάνει τα 15,2 εκατοστά, μοναδική σχεδίαση μάσκας, μαύρες προστατευτικές επενδύσεις στα τόξα των τροχών, πλαϊνά μαρσπιέ, ενσωματωμένες ράγες οροφής και ζάντες αλουμινίου 16” σε ασημί και μαύρο χρώμα, αποκλειστικά διαθέσιμες στην Crosstar έκδοση, ενώ μπορεί να βαφτεί στο Surf Blue χρώμα, με την δίχρωμη Crystal Black οροφή να βρίσκεται στον πρόσθετο εξοπλισμό.

Με αίσθηση μικρότερου σε διαστάσεις CR-V Hybrid, το Jazz Crosstar απευθύνεται περισσότερο σε άτομα με δραστήριο τρόπο ζωής και είναι διαθέσιμο με το ίδιο υβριδικό σύστημα κίνησης με το Jazz, απόδοσης 109 ίππων με 253 Nm ροπής. Για τα 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 9,9 δευτ. με την τελική να αγγίζει τα 173 χλμ/ώρα. Οι εκπομπές CO2 ανέρχονται σε 110 γρ/χλμ., με την μέση κατανάλωση καυσίμου στα 4,8 λίτρα/100 χλμ., σε κύκλο WLTP.

Το εσωτερικό του είναι πιο πολυτελές από αυτό του Jazz Hybrid, με την Honda να έχει τοποθετεί υφασμάτινες αδιάβροχες επενδύσεις αλλά και ένα εξαιρετικό, premium ηχοσύστημα οκτώ ηχείων που περιλαμβάνει ένα αλουμινένιο dome tweeter, μοναδικά ηχεία κώνου Kevlar και ένα subwoofer στο χώρο αποσκευών, και προσφέρει τις καλύτερες ακουστικές επιδόσεις στην κατηγορία. Για να μην επηρεάζεται η ορατότητα, το tweeter έχει ενσωματωθεί στην εσωτερική χειρολαβή της πόρτας, ενώ το κουτί του subwoofer βρίσκεται σε σημείο που δεν διεισδύει στο χώρο αποσκευών.

Φέρει οθόνη αφής 9” και ψηφιακό πίνακα οργάνων 7”, και τα εξαιρετικά ευέλικτα πίσω καθίσματα Magic Seats που παρέχουν δυνατότητα αναδίπλωσης και αναστροφής, ανάλογα με τα μεταφερόμενα φορτία. Τα ευπροσάρμοστα Magic Seats καθίσματα παρέχουν ευελιξία με την πλήρη ή μερική αναδίπλωσή τους, ανάλογα με τις απαιτήσεις του χώρου αποσκευών που ξεκινά από τα 298 λίτρα και φτάνει έως και τα 1.199 λίτρα μετά την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας είναι συμβατό με Android Auto και Apple CarPlay, όπου το τελευταίο διατίθεται και μέσω ασύρματης σύνδεσης, με το Honda Personal Assistant που ενεργοποιείται μέσω φωνητικών εντολών, να μπορεί να διατηρήσει μια φυσική συνομιλία με τους επιβάτες.

Αυτό ενεργοποιείται όταν ο επιβάτης πει την φράση: “Ok Honda” και στη συνέχεια ακολουθήσει η ερώτηση ή η εντολή με ένα animation στη κεντρική οθόνη να συνοδεύει την απόκριση του συστήματος. Χάρη στην αναγνώριση περιεχομένου οι χρήστες μπορούν να συνομιλούν φυσικά, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη αντιλαμβάνεται καλύτερα το περιεχόμενο των επόμενων ερωτήσεων και απαντήσεων.

Μέσω της εφαρμογής My Honda+ ο οδηγός μπορεί από το smartphone του να κλειδώσει και να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητό του, όπως και να στείλει διαδρομές στο σύστημα πλοήγησης.

Το Jazz Crosstar έχει στον βασικό του εξοπλισμό το Honda Sensing που περιλαμβάνει σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, Adaptive Cruise Control, σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, σύστημα αποφυγής παρέκκλισης λωρίδας κυκλοφορίας, σύστημα αναγνώρισης σημάτων οδικής κυκλοφορίας, το Intelligent Speed Limiter που αναγνωρίζει πινακίδες ταχύτητας και θέτει το όριο ταχύτητας, σύστημα ειδοποίησης τυφλού σημείου και αυτόματη ενεργοποίηση μεγάλης σκάλας φώτων.

Η πρόσθετη ασφάλεια ενισχύεται με τον νέο κεντρικό αερόσακο και τον αερόσακο γονάτου οδηγού, καθώς και με τους έξυπνους πλευρικούς πίσω αερόσακους. Συνολικά υπάρχουν 10 αερόσακοι στο εσωτερικό του Jazz Crosstar.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...