Μετά από συνεχείς αναβολές, η Sony επιβεβαίωσε επίσημα ότι το Gran Turismo 7 θα γίνει διαθέσιμο μέσα το 2022, για τα PlayStation 4 και PlayStation 5. Αυτό έρχεται στο πλαίσιο της ανακοίνωσης ότι ο ιαπωνικός κολοσσός καθιερώνει επιτέλους σταθερό, κατανοητό αντίτιμο για τις μελλοντικές παραγωγές του.

Πιο συγκεκριμένα, ο CEO και πρόεδρος του Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, επιβεβαίωσε πως οι παίκτες που θα αγοράζουν έναν τίτλο σε οποιαδήποτε έκδοση για το PlayStation 4 θα είναι σε θέση να τον αναβαθμίσουν σε ψηφιακή έκδοση για το PlayStation 5, δωρεάν.

Συνεχίζοντας, ο Ryan δήλωσε πως, από δω και στο εξής, όλοι οι τίτλοι της Sony για το PlayStation που θα κυκλοφορούν για PS4 και PS5, τόσο σε υλική όσο και αμιγώς ψηφιακή μορφή, θα προσφέρουν την επιλογή απευθείας ψηφιακής αναβάθμισης από την πρώτη στην δεύτερη, έναντι €10/$10. Αυτό θα ισχύσει, για το επόμενο God of War, το Gran Turismo 7 και οποιαδήποτε άλλη αποκλειστική παραγωγή δημιουργείται ή εκδίδεται για PS4 και PS5 από την Sony Interactive Entertainment.

Σε παλιότερη συνέντευξη του, ο Ryan, είχε δηλώσει ότι η ανάπτυξη του παιχνιδιού καθυστέρησε εξαιτίας του κορωνοϊού, με την έβδομη συνέχεια του τίτλου να επιστρέφει στις “ρίζες” του, παρέχοντας εμπειρία αντίστοιχη με αυτή των πρώτων παιχνιδιών της σειράς.

Τέλος, ο Kazunori Yamauchi, δημιουργός των Gran Turismo, έχει κάνει γνωστό ότι νέο παιχνίδι δεν θα δίνει έμφαση στα eSports και στην ανταγωνιστική online οδήγηση, αλλά θα εστιάζει στα πολλά αυτοκίνητα, έχοντας παρόμοια φιλοσοφία με τα Gran Turismo 1 και Gran Turismo 4.