Επίσημο: Το Tesla Model S Plaid διέλυσε το ρεκόρ της Porsche Taycan Turbo στο Nurburgring

Σχετικά άρθρα

To Tesla Model S Plaid έγινε το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής στην πίστα του Nurburgring Nordschleife, καθώς κατάφερε να ολοκληρώσει έναν γύρο σε μόλις 7 λεπτά 30,909 δευτ. Η αποκάλυψη έγινε από τον Elon Musk, με την μέση ωριαία ταχύτητα του αυτοκινήτου να ήταν 166,320 χλμ/ώρα.

Το tweet της ανακοίνωσης του χρόνου στο προσωπικό λογαριασμό του Musk δείχνει δύο χρόνους, κάτι σημαίνει ότι το 7:30,909 έγινε στο παλιό τμήμα των 20,6 χλμ της γερμανικής πίστας, ενώ σε ολόκληρο τον γύρο των 20,832 χλμ., ο χρόνος ήταν 7:35.579.

Ο χρόνος των 7 λεπτών και 30,909 δευτ. στο Nurburgring είναι κατά 12 ολόκληρα δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον αντίστοιχο της Porsche Taycan Turbo, η οποία έχει σταματήσει τα χρονόμετρα στα 7 λεπτά και 42,3 δευτ., το 2019, με τον Musk να αναφέρει ότι το αυτοκίνητο δεν είχε την παραμικρή βελτίωση, φτάνοντας στην πίστα κατευθείαν από το εργοστάσιο, φορώντας ελαστικά δρόμου.

Πρόσθεσε δε ότι ένα Model S Plaid με ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο, carbon φρένα και ελαστικά πίστας θα θέσει σύντομα έναν χρόνο στο Nurburgring.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...