Ο Kalle Rovanpera κέρδισε μία ακόμα ειδική και έχει αποκτήσει πλέον διαφορά 39,7 δευτ. από τον δεύτερο Ott Tanak. O Sebastien Ogier σημείωσε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο στην ειδική και βρίσκεται μόλις 3,6 δευτ. πίσω από τον Εσθονό.

Να σημειωθεί πως η ειδική διαδρομή διακόπηκε μετά τη διέλευση των αυτοκινήτων WRC για λόγους ασφαλείας (εσφαλμένες θέσεις θεατών).

1

To μήκος της ειδικής διαδρομής ήταν 18,14 χλμ., η θερμοκρασία που επικρατούσε ήταν 23 βαθμοί Κελσίου, ενώ η ειδική είχε μαλακό και νωπό χώμα στο δεύτερο κομμάτι, αλλά και σημεία με λάσπη. Ακολουθούν οι δηλώσεις των οδηγών, μετά το πέρας της ειδικής.

2Sebastien Ogier/Julien Ingrassia

Πονηρή ειδική, άλλαξε σε σχέση με τις δοκιμές, είμαι διστακτικός. Μέχρι στιγμής όλα καλά, ακολουθούμε το πλάνο μας, δεν παίρνουμε ρίσκο.

3Elfyn Evans/Scott Martin

Δεν ήταν η καλύτερη ειδική, με διαφορετική πρόσφυση σε κάθε σημείο. Δεν πήρα το ρίσκο που έπρεπε για έναν καλό χρόνο.

4Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe

Η πρόσφυση άλλαζε συνεχώς, δεν έβλεπα καθόλου γραμμές. Δεν ξέρω τι κάνουν οι άλλοι μπροστά μου. Λίγο πριν από το τέλος, σε μια αριστερή στροφή, ήμουν πολύ αισιόδοξος και φρέναρα αργά.

5Kalle Rovanpera/Jonne Halttunen

Νιώθω καλά. Στην αρχή δεν είχα ρυθμό, μετά τον βρήκα, προσπάθησα να το ευχαριστηθώ, αλλά και να προφυλάξω το αυτοκίνητο. Η επιλογή ελαστικών ήταν καλή, πρέπει να ακολουθείς το προαίσθημά σου.

6Ott Tanak/Martin Jarveoja

Δεν έγινε κάτι, όλα καλά.

7Gus Greensmith/Chris Patterson

Δεν περίμενα τόση λάσπη σε κάποια σημεία. Δε βρήκα ρυθμό, είχα μια πολύ επικίνδυνη στιγμή, αλλά ευτυχώς τη γλιτώσαμε.

8Dani Sordo/Candido Carrera

Η ειδική είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με την προηγούμενη. Δοκιμάσαμε με μαλακά ελαστικά.

9Adrien Forumaux/Renaud Jamoul

Ήταν πολύ δύσκολη, με πολλές εναλλαγές πρόσφυσης. Είχα δύο στιγμές στα φρένα, δεν είμαι ικανοποιημένος από τις σημειώσεις μου. Το διασκέδασα, όμως πρέπει να βελτιωθούμε.

10Pierre-Louis Loubet/Florian Haut-Labourdette

Πολύ δύσκολη ειδική, είναι εύκολο να κάνεις το λάθος στα φρένα, στο τέλος γλιστρούσε πολύ.

11Ιορδάνης Σερδερίδης/Frederic Miclotte

Ήταν καλύτερα απ’ ό,τι στις αναγνωρίσεις, είχε κάποια σημεία με λάσπη. Ωραία ειδική, μία από τις ομορφότερες κατά τη γνώμη μου.