Μέχρι στιγμής, στη φετινή σεζόν της Formula 1 έχουμε δει δύο sprint αγώνες, ένας στο Silverstone και ένας στη Monza. Το επόμενο έχει προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο, στην πίστα του Interlagos για το Βραζιλιάνικο GP. Η πρώτη προσπάθεια ήταν λίγο πιο διασκεδαστική από την τελευταία, καθώς ο sprint αγώνες του ιταλικού Grand Prix ήταν λίγο-πολύ μια διαδικαστικού χαρακτήρα περίοδος, χωρίς μάχες ή εκπλήξεις, από τη στιγμή που έσβησαν τα κόκκινα φώτα.

Ο επικεφαλής της Mercedes-AMG F1, Toto Wolff, δεν είναι υποστηρικτής των sprint αγώνων, επειδή το όλο concept των sprint αγώνων αποθαρρύνει εγγενώς τις συναρπαστικές μάχες, τονίζοντας:

Πρώτα απ ‘όλα, όλοι είναι μπερδεμένοι. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ δεν ξέρω καν ποια περίοδος είναι πότε. Πιστεύω ότι η μορφή των sprint αγώνων, όπως είναι αυτή τη στιγμή, δεν προσφέρει πολλά οφέλη γιατί κανείς δεν θα αναλάβει σοβαρό ρίσκο. Υπάρχουν πολύ λίγοι βαθμοί που διακυβεύονται και το να διακινδυνεύσεις για τον αγώνα της Κυριακής, που παίρνεις βαθμούς μέχρι και η 10η θέση, δεν αξίζει το ρίσκο.

Έτσι, αυτό που είδαμε είναι ένας συνδυασμός γενικών δυσκολιών στην προσπέραση, επειδή οι ταχύτητες της ευθείας είναι πολύ παρόμοιες, αλλά και επειδή, ακόμη και η στροφή 1 και 2, κανείς δεν διακινδυνεύει.

Ωστόσο, ο Αυστριακός είναι αισιόδοξος και εκτιμά ότι στην Βραζιλία θα δούμε κάτι πιο θεαματικό, λέγοντας:

Νομίζω, ας δοκιμάσουμε άλλη μια φορά στη Βραζιλία, να δούμε αν αλλάζει κάτι, αλλά αυτό ήταν ένα αξιόλογο πείραμα, και για μένα, και αυτό είναι μόνο μια προσωπική γνώμη ή η γνώμη των μηχανικών μου εδώ, δεν είναι ψάρι, ούτε κρέας.