Η Caterham παρουσίασε το Seven 170, το ελαφρύτερο μοντέλο που κατασκεύασε ποτέ

Σχετικά άρθρα

H Caterham παρουσίασε σήμερα το Seven 170, όντας η πρώτη έκδοση του μοντέλου μετά την εξαγορά της εταιρίας από τους Ιάπωνες, τον περασμένο Απρίλιο. Το Seven 170 είναι η ελαφρύτερη έκδοση του Seven που έχει κατασκευαστεί ποτέ, καθώς το συνολικό του βάρος είναι μόλις 440 κιλά.

Το νέο μοντέλο αντικαθιστά το Seven 160, τηρώντας τους -παγκοσμίου φήμης- κανονισμούς της Ιαπωνίας για τα Kei cars. Το Seven 170 δεν αντιπροσωπεύει μόνο το ελαφρύτερο Seven που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα η Caterham, αλλά με πλάτος 1.470 χλστ. είναι 105 χλστ. πιο στενό από οποιοδήποτε άλλο στην τρέχουσα γκάμα του μοντέλου, καθιστώντας έτσι και το μικρότερο Seven.

Το πολύ μικρό του βάρος εν μέρει οφείλεται στον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα της Suzuki, χωρητικότητας 660 κ.εκ., ο οποίος αποδίδει 84 ίππους και 116 Nm ροπής, με αποτέλεσμα η αναλογία κιλών/ίππο να είναι 5,2. Ο κινητήρας συνδυάζεται με 5τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο και για το 0-100 χλμ/ώρα, το Caterham Seven 170 χρειάζεται μόλις 6,9 δευτ., με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 160 χλμ/ώρα.

Επιπλέον, σύμφωνα με την βρετανική εταιρία, το Seven 170 είναι το φιλικό της μοντέλο προς το περιβάλλον, καθώς οι εκπομπές ρύπων είναι μόλις 109 γρ./χλμ., ήτοι μικρότερες και από το υβριδικό Toyota Yaris. Κλείνοντας, οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από δύο πακέτα, το έτοιμο για το δρόμο 170S ή το απογυμνωμένο 170R που εστιάζει στην πίστα.

Το Seven 170 διατίθεται είτε ως πλήρες κιτ ώστε να το συναρμολογήσεις μόνος σου, με τιμή £22.990 (€26.910), είτε ως εργοστασιακής κατασκευής, αγοράζοντας το τελικό προϊόν.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Caterham Project V με 272 άλογα

Η Caterham παρουσίασε σήμερα το Project V, ένα σπορ ηλεκτρικό μοντέλο που παίρνει κίνηση από έναν ηλεκτροκινητήρα που παράγει 272 άλογα και συνδυάζεται με...

Η Caterham teasάρει το πίσω μέρος του Project V

Με τη φετινή διοργάνωση του Goodwood Festival of Speed να πλησιάζει, η Caterham συνεχίζει την teasing καμπάνια του αμιγώς ηλεκτρικού concept που ετοιμάζει. Τα...

Νέο teaser για το αμιγώς ηλεκτρικό Caterham

Πριν περίπου ένα μήνα, η Caterham παρουσίασε το EV Seven με το οποίο η βρετανική εταιρία προσπαθεί να αξιολογήσει το σχέδιο ανάπτυξης για ένα...
Autoblog.gr