Πριν από 10 χρόνια ο Μαλαισιανός Tony Fernandes είχε εξαγοράσει την Caterham Cars και πλέον η εταιρία έχει νέο ιδιοκτήτη, αφού η VT Holdings, ο εισαγωγέας του Caterham Seven στην Ιαπωνία από το 2009, έχει εξαγοράσει την εταιρία. Η αλλαγή ιδιοκτησίας τέθηκε σε ισχύ από τις 31 Μαρτίου και η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, αλλά ήδη έχει διαρρεύσει το σχετικό δελτίο τύπου.

Η VT Holdings είναι επίσης αντιπρόσωπος των Lotus και Royal Enfields στην Ιαπωνία, όπου διαθέτει περισσότερες από 200 αντιπροσωπείες, ενώ έχει προχωρήσει σε επενδύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νότια Αφρική, την Ισπανία και την Ταϊλάνδη.

CEO της είναι ο Kazuho Takahashi που έχει συμμετάσχει στα πρωταθλήματα Super GT, JGTC και Super Taikyu τα τελευταία 20 χρόνια. Ο Takahashi-san δήλωσε για τη συμφωνία:

Η VT Holdings είναι υπερήφανη που καλωσορίζει την Caterham στον όμιλο της. Όχι μόνο αγοράσαμε έναν παγκοσμίως γνωστό κατασκευαστή αυτοκινήτων επιδόσεων, αλλά γίναμε θεματοφύλακες ενός θρύλου της αυτοκινητοβιομηχανίας. Θα προστατεύσουμε και θα αναπτύξουμε το Seven για να αντιμετωπίσουμε τις νομοθετικές προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας.

Ο Graham Macdonald, διευθύνων σύμβουλος της Caterham Cars, πρόσθεσε:

Ο Takahashi-san και η ομάδα κατανοούν πραγματικά το DNA της Caterham, την κληρονομιά μας, τους πελάτες και τα πάθη μας. Ως ομάδα, είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι που αρχίζουμε να γράφουμε το επόμενο κεφάλαιο για αυτήν την πολύ ξεχωριστή μάρκα.