Hamilton: Η πίεση για τον πρώτο τίτλο ίσως επηρεάζει τον Verstappen

Σχετικά άρθρα

Δύο εβδομάδες μετά την δεύτερη φετινή σύγκρουση μεταξύ Lewis Hamilton και Max Verstappen, ο Βρετανός σε σημερινές δηλώσεις του φαίνεται να ξεκινά τον ψυχολογικό “πόλεμο” στον Ολλανδό.

Όπως θυμάσαι, οι δύο διεκδικητές του φετινού τίτλου είχαν μια ακόμα επαφή στο Ιταλικό Grand Prix, η οποία έθεσε αμφότερους εκτός μάχης, με τον Hamilton να δηλώνει σήμερα από τα paddocks της πίστας του Sochi ότι η πίεση για την κατάκτηση του πρώτου τίτλου στην F1 ενδέχεται να επηρεάσει τον Verstappen.

Ο Hamilton έχει κατακτήσει επτά παγκόσμιους τίτλους, ενώ άλλες τρεις φορές έχει βρεθεί σε θέση άμεσης διεκδίκησης τίτλου, αλλά η φετινή σεζόν του Verstappen είναι επί της ουσίας η πρώτη του που έχει μεγάλες πιθανότητες να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής. Ο οδηγός της Mercedes θεωρεί ότι έχει ζήσει αυτό που βιώνει τώρα ο Verstappen, και πιστεύει πως υπάρχουν παράγοντες που ίσως βαραίνουν τα “χέρια” του Ολλανδού, λέγοντας:

Προφανώς δεν θα το παραδεχτεί και δεν πρόκειται να κάνω υποθέσεις, αλλά θυμάμαι πως ήταν όταν είχα την πρώτη μου μάχη για τον τίτλο και σίγουρα η πίεση ήταν έντονη. Ήταν δύσκολα τα πράγματα. Ήταν έντονο. Ζούσα τόσα διαφορετικά συναισθήματα και δεν τα χειριζόμουν πάντα με τον καλύτερο τρόπο. Και αυτό είναι αναμενόμενο.

Υπάρχει πολλή πίεση, τρέχεις για μια μεγάλη ομάδα. Υπάρχουν πολλές προσδοκίες απ’ τον εαυτό σου και πίεση επειδή η επιθυμία να κερδίσεις είναι τεράστια. Έτσι, συμπονώ και το κατανοώ αυτό. Αλλά γνωρίζω πως θα συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε από τέτοιες καταστάσεις.

Ο Hamilton πιστεύει πως η εμπειρία ήταν κρίσιμος παράγοντας για τις μάχες που είχαν μέχρι στιγμής, προσθέτοντας:

Θα πρέπει όλοι να είμαστε έξυπνοι και να γνωρίζουμε πως υπάρχουν στιγμές που δεν θα μπορέσεις να πάρεις τη στροφή και όλα έχουν να κάνουν με το να σιγουρευτείς πως θα ζήσεις για να παλέψεις στην επόμενη. Και είναι πραγματικά θέμα εμπειρίας το να βρεις την ισορροπία και να γνωρίζεις πως όλα δεν κερδίζονται σε μια στροφή.

Όπως είπα, γνωρίζω πως είναι να έχεις την πρώτη σου μάχη για τον τίτλο και την θέλησή σου να τον κατακτήσεις. Και ζεις τόσες διαφορετικές εμπειρίες και συναισθήματα κατά την περίοδο αυτή.

Αναφερόμενος στη σύγκρουση του με τον Verstappen στη Monza, ο Hamilton υπογράμμισε πως δεν υπάρχουν ακόμα επιπτώσεις από την επαφή, ενώ απέρριψε κατηγορηματικά τα σχόλια του Helmut Marko, ότι δηλαδή ο Βρετανός υπερέβαλε για τους τραυματισμούς του, σημειώνοντας:

Δεν ακούω πραγματικά το τί λένε αυτοί οι άνθρωποι. Είναι φυσιολογικό όταν ένα μονοθέσιο προσγειώνεται στο κεφάλι σου να έχεις κάποιου είδους ενόχληση. Όπως είπα, σίγουρα ένιωθα λίγο πόνο μετά τον αγώνα και ύστερα δήλωσα πως θα πήγαινα να το κοιτάξω. Δούλεψα με την Angela (τη φυσικοθεραπεύτριά του) αμέσως μετά τον αγώνα και στην πτήση και έκανα εξετάσεις την επόμενη μέρα.

Στη συνέχεια, δουλέψαμε μέσα στην εβδομάδα με βελονισμό και όλα τα σχετικά. Δεν είπα ότι πέθαινα. Φυσικά, γνώριζα πως μόλις ένα millisecond φτάνει για να γίνει το οτιδήποτε. Και έτσι νιώθω ευγνώμων που βγήκα απ’ αυτό το ατύχημα όχι και τόσο βαριά τραυματίας. Προχωράμε.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr