Η Bugatti Bolide ψηφίστηκε το ομορφότερο hypercar του κόσμου

Σχετικά άρθρα

Στην 36η έκδοση του διεθνούς αυτοκινητιστικού φεστιβάλ (Festival Automobile International) στο Παρίσι, η κριτική επιτροπή επαγγελματιών σχεδιασμού ανακήρυξε την Bugatti Bolide ως το ομορφότερο hypercar του κόσμου, όπου σύμφωνα με την γαλλική εταιρία η διαφορά με τα υπόλοιπα τρία αυτοκίνητα/φιναλίστ ήταν σημαντική. Κάθε χρόνο, το φεστιβάλ στοχεύει να γιορτάσει τους άνδρες και τις γυναίκες των οποίων τα σχέδια ωθούν στην καινοτομία σε όλους τους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η γαλλική εταιρία παρουσίασε την έκδοση παραγωγής του αυτοκινήτου τον περασμένο Αύγουστο, με την Bolide να παράγεται σε περιορισμένο αριθμό 40 αυτοκίνητων, με το καθένα να κοστίζει €4 εκατ. προ φόρων. Το μοντέλο παραγωγής θα μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας και έτσι δεν διαφέρει από το one-off μοντέλο πουb είχε παρουσιάσει η εταιρία τον περασμένο Οκτώβριο.

Το αυτοκίνητο παραγωγής ζυγίζει 1.450 κιλά και ο 8,0 λίτρων quad-turbo W16 κινητήρας του δεν θα αποδίδει 1.850 άλογα και 1.850 Nm ροπής που αποδίδει το πρωτότυπο, αλλά 1.600 άλογα με 1.600 Nm ροπής. Αυτό συνέβη επειδή το one-off μοντέλο κάνει χρήση αγωνιστικής βενζίνης 110 οκτανίων. Έτσι, η απόδοση του κινητήρα με χρήση κανονικής βενζίνης 98 οκτανίων ανέρχεται στα 1.600 άλογα και στα 1.600 Nm ροπής.

Η Bugatti λέει πως θα χρειαστούν τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του Bolide, με τις παραδόσεις του να έχουν προγραμματιστεί για το 2024.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα