Πριν ακριβώς 25 χρόνια, στις 13 Οκτωβρίου του 1996, στον τελευταίο αγώνα της σεζόν στην Formula 1 ο Damon Hill κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Πριν από το GP της Ιαπωνίας, ο Hill ήταν επικεφαλής της βαθμολογίας του πρωταθλήματος οδηγών, με τον teammate του Jacques Villeneuve να χρειάζεται μόνο νίκη στον αγώνα και ταυτόχρονα να μην βαθμολογηθεί ο Hill για να κερδίσει ο ίδιος το πρωτάθλημα. Στις κατατακτήριες, ο Villeneuve πήρε την pole position, αλλά έκανε ένα κακό ξεκίνημα στον αγώνα και αργότερα εγκατέλειψε, όταν ο ένας εκ των τροχών του μονοθέσιου αποσπάστηκε από αυτό.

Εν τέλει, ο Hill κέρδισε τον αγώνα, σημειώνοντας την όγδοη νίκη του στη σεζόν, εξασφαλίζοντας παράλληλα το μοναδικό του πρωτάθλημα οδηγών. Ο Michael Schumacher τερμάτισε δεύτερος, στην πρώτη του χρονιά με τη Ferrari, επιτρέποντας στην ιταλική ομάδα να “κλέψει” τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών από την Benetton, με τον Mika Häkkinen να τερματίζει τρίτος με τη McLaren.

Ο Damon Hill έγινε ο πρώτος γιος ενός παγκόσμιου πρωταθλητή της F1, που κέρδισε και ο ίδιος το πρωτάθλημα, καθώς ο πατέρας του Graham είχε γίνει δύο φορές πρωταθλητής, το 1962 και το 1968, πριν πεθάνει το 1975 σε αεροπορικό δυστύχημα. Με αφορμή τα 25 χρόνια από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Hill είχε την ευκαιρία να οδηγήσει ξανά το εκπληκτικό μονοθέσιο της Williams, την FW18, στην πίστα του Silverstone.