Η Uber συνεργάζεται με τη Hertz για να προσφέρει 50.000 Tesla σε οδηγούς της

Σχετικά άρθρα

Την περασμένη Δευτέρα, η Hertz ανακοίνωσε την παραγγελία 100.000 αυτοκινήτων στην Tesla, τα οποία θα προστεθούν στο στόλο των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων της πρώτης.

Σήμερα, η Uber ανακοίνωσε ότι εγκαινιάζει μια νέα συνεργασία με την εν λόγω εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων, για να προσφέρει 50.000 οχήματα της Tesla ως επιλογή ενοικίασης στους οδηγούς της μέχρι το 2023.

Πιο συγκεκριμένα, οι οδηγοί της Uber μπορούν να νοικιάσουν ένα Tesla μέσω της Hertz από την 1η Νοεμβρίου στο Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο, το Σαν Ντιέγκο και την Ουάσιγκτον, με το πρόγραμμα να επεκτείνεται -αργότερα φέτος- και σε άλλες πόλεις των Η.Π.Α.

Τα ενοικιαζόμενα Tesla, που αποτελούνται κυρίως από το Model 3, θα είναι διαθέσιμα αποκλειστικά στους οδηγούς της Uber, με το ενοίκιο να ξεκινά από τα 334 δολάρια ανά εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλισης και της συντήρησης. Η Uber αναφέρει ότι το κόστος ενοικίασης θα μειωθεί στα 299 δολάρια ανά εβδομάδα ή και χαμηλότερα, όταν το πρόγραμμα επεκταθεί πλήρως το επόμενο έτος.

Η Uber μάλιστα αναφέρει πως ενδέχεται να επεκτείνει τη συνεργασία της με την Hertz σε 150.000 μοντέλα της Tesla.

Η Hertz ανακοίνωσε επίσης μια συνεργασία με την Carvana, για την πώληση οχημάτων. Η τελευταία είναι εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου που πουλά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα μέσω μιας εύχρηστης τεχνολογικής πλατφόρμας.

Η σημερινή συμφωνία της Uber αντιπροσωπεύει -μέχρι στιγμής- το πιο σημαντικό βήμα της στο πλαίσιο της επέκτασης της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων στην πλατφόρμα της. Η Uber έχει δεσμευτεί να έχει στο στόλο της μόνο ηλεκτρικά οχήματα στην αμερικανική, στη καναδική και στην ευρωπαϊκή αγορά της έως το 2030 και παγκοσμίως έως το 2040.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Jaguar υιοθετεί το πρότυπο φόρτισης της Tesla

Η Jaguar ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία με την Tesla για να αποκτήσει πρόσβαση στο δίκτυο των Superchargers σταθμών φόρτισης της δεύτερης, στις αγορές των...

BMW: Η πολιτική της Ευρώπης βοηθά τους Κινέζους ανταγωνιστές

Ο Oliver Zipse, o Διευθύνων Σύμβουλος της BMW υποστηρίζει πως η ευρωπαϊκή απαγόρευση των αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, "σκοτώνει" την ευρωπαϊκή βιομηχανία...

Η Γαλλία βρήκε τρόπο να μπλοκάρει τις επιδοτήσεις για την αγορά κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της Ε.Ε πως θα εξετάσει τη πιθανότητα να καταργήσει τις κρατικές επιδοτήσεις για τα φθηνά κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που...

Η Ε.Ε θέλει τα συνθετικά καύσιμα να είναι ουδέτερα από άνθρακα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να απαιτήσει τα αυτοκίνητα που λειτουργούν με συνθετικά καύσιμα, να είναι 100% ουδέτερα από άνθρακα, εάν πρόκειται να πωλούνται μετά...