Την περασμένη Δευτέρα, η Hertz ανακοίνωσε την παραγγελία 100.000 αυτοκινήτων στην Tesla, τα οποία θα προστεθούν στο στόλο των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων της πρώτης.

Σήμερα, η Uber ανακοίνωσε ότι εγκαινιάζει μια νέα συνεργασία με την εν λόγω εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων, για να προσφέρει 50.000 οχήματα της Tesla ως επιλογή ενοικίασης στους οδηγούς της μέχρι το 2023.

Πιο συγκεκριμένα, οι οδηγοί της Uber μπορούν να νοικιάσουν ένα Tesla μέσω της Hertz από την 1η Νοεμβρίου στο Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο, το Σαν Ντιέγκο και την Ουάσιγκτον, με το πρόγραμμα να επεκτείνεται -αργότερα φέτος- και σε άλλες πόλεις των Η.Π.Α.

Τα ενοικιαζόμενα Tesla, που αποτελούνται κυρίως από το Model 3, θα είναι διαθέσιμα αποκλειστικά στους οδηγούς της Uber, με το ενοίκιο να ξεκινά από τα 334 δολάρια ανά εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλισης και της συντήρησης. Η Uber αναφέρει ότι το κόστος ενοικίασης θα μειωθεί στα 299 δολάρια ανά εβδομάδα ή και χαμηλότερα, όταν το πρόγραμμα επεκταθεί πλήρως το επόμενο έτος.

Η Uber μάλιστα αναφέρει πως ενδέχεται να επεκτείνει τη συνεργασία της με την Hertz σε 150.000 μοντέλα της Tesla.

Η Hertz ανακοίνωσε επίσης μια συνεργασία με την Carvana, για την πώληση οχημάτων. Η τελευταία είναι εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου που πουλά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα μέσω μιας εύχρηστης τεχνολογικής πλατφόρμας.

Η σημερινή συμφωνία της Uber αντιπροσωπεύει -μέχρι στιγμής- το πιο σημαντικό βήμα της στο πλαίσιο της επέκτασης της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων στην πλατφόρμα της. Η Uber έχει δεσμευτεί να έχει στο στόλο της μόνο ηλεκτρικά οχήματα στην αμερικανική, στη καναδική και στην ευρωπαϊκή αγορά της έως το 2030 και παγκοσμίως έως το 2040.