Η Hertz δεν αγοράζει άλλα ηλεκτρικά της Polestar φέτος

Σχετικά άρθρα

Το 2022 η Hertz συμφώνησε να αγοράσει 65.000 αυτοκίνητα της Polestar σε διάστημα πέντε ετών σε μια συμφωνία συνολικής αξίας περίπου 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ως μέρος της φιλοδοξίας της εταιρίας ενοικιάσεων να “χτίσει” ένα στόλο, ο οποίος στο 1/4 να αποτελείται από αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το τέλος του 2024. Για το λόγο αυτό, είχε ανακοινώσει την αγορά 100.000 οχημάτων της Tesla.

Ωστόσο, η πραγματικότητα χτύπησε την πόρτα της Hertz, και τον Οκτώβριο του περσινού έτους έκανε γνωστό ότι επιβραδύνει τα σχέδια της για τον εξηλεκτρισμό του στόλου της, ενώ ταυτόχρονα έβγαλε προς πώληση μοντέλα της Tesla με τιμή από 20.125 δολάρια.

Σήμερα, η Hertz ανακοίνωσε ότι δεν θα αγοράσει φέτος τα χιλιάδες αυτοκίνητα της Polestar της συμβολαιακής συμφωνίας, μετά την κατάρρευση των αξιών μεταπώλησης των ηλεκτρικών πέρυσι, που προκάλεσε τον γίγαντα ενοικίασης αυτοκινήτων να μειώσει τις φιλοδοξίες του για τα ηλεκτρικά. Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2022 και το 2023, η Hertz αγόρασε 20.000 αυτοκίνητα από την Polestar.

Ορισμένοι όμιλοι ενοικίασης αυτοκινήτων χρησιμοποιούν ένα μοντέλο “επαναγοράς”, όπου ο κατασκευαστής συμφωνεί να αγοράσει πίσω το όχημα σε καθορισμένη τιμή. Η Hertz, ωστόσο, χρησιμοποιεί ένα μοντέλο υψηλού κινδύνου, όπου κατέχει τα αυτοκίνητα πλήρως.

Η Polestar συμφώνησε να παραιτηθεί από την απαίτηση της Hertz να αγοράσει τον αριθμό των αυτοκινήτων της φέτος, και σε αντάλλαγμα η εταιρία ενοικίασης συμφώνησε να μην πουλήσει τα αυτοκίνητα της Polestar νωρίς ή πολύ φθηνά. Επιπλέον, οι δύο εταιρείες συμφώνησαν ότι η Hertz θα διατηρεί τα αυτοκίνητα για περισσότερο από ένα χρόνο. Ακόμα, η Polestar έχει το δικαίωμα να αρνηθεί όποτε θελήσει η Hertz να τα αφαιρέσει από τον στόλο της.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...