Η Hertz χρέωσε με 277 δολάρια για βενζίνη πελάτη της που νοίκιασε ένα Tesla Model 3

Σχετικά άρθρα

Η επιστροφή ενός ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου με γεμάτο το ρεζερβουάρ καυσίμων έχει γίνει πραγματικότητα για πολλούς ταξιδιώτες, αλλά τι συμβαίνει όταν κάποιος νοικιάζει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Ο Joshua Lee, ένας Αμερικάνος, μακροχρόνιος πελάτης της Hertz με το καθεστώς του President’s Circle, νοίκιασε ένα Tesla Model 3 κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου στο Λος Άντζελες και επέλεξε την επιλογή “Skip the Pump and Save Time”, η οποία καλύπτει το κόστος καυσίμου χωρίς να χρειάζεται να γεμίσει το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου κατά την επιστροφή, εάν η Hertz του έδινε ένα αυτοκίνητο με βενζίνη.

Ωστόσο, είδε πως η Tesla τον χρέωσε με το ποσό των 277,39 δολαρίων για τον ανεφοδιασμό του αυτοκινήτου. Ναι καλά κατάλαβες, η εταιρία χρέωσε ανεφοδιασμό καυσίμου σε ένα ηλεκτρικό μοντέλο, και μάλιστα με το εξωφρενικό ποσό των 277 δολαρίων, κάτι που σημαίνει πως και με 5,3 δολάρια/γαλόνι, θα έπρεπε το αυτοκίνητο να έχει ρεζερβουάρ με χωρητικότητα 52 γαλονιών, δηλαδή σχεδόν 197 λίτρων!

Ο Lee είπε πως επέστρεψε το Model 3 με την μπαταρία να είναι φορτισμένη κατά 96%, στο ίδιο επίπεδο φόρτισης με την οποία το παρέλαβε. Επιπλέον, η πολιτική επαναφόρτισης της Hertz αναφέρει ότι η μέγιστη χρέωση για τη φόρτιση είναι 35 δολάρια, νούμερο πολύ μικρότερο από αυτό που χρεώθηκε στον Lee.

Η Hertz αρνήθηκε το αίτημα του Lee για επιστροφή χρημάτων, με έναν πράκτορα να του απαντά μέσω email:

Δεν είμαι σε θέση να προσφέρω προσαρμογή ή επιστροφή χρημάτων καθώς η υπηρεσία παρασχέθηκε και η σύμβαση έκλεισε.

Το υπογεγραμμένο συμφωνητικό μίσθωσης είναι επίσης η βάση μας και γνωρίζετε πλήρως την επιλογή καυσίμου που προστέθηκε στη σύμβαση. Ελπίζω να μπόρεσα να το διευκρινίσω μαζί σας.

Αυτό είναι κάτι περισσότερο από “ύποπτο”, καθώς η “επιλογή καυσίμου” δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει στο συμβόλαιο για την ενοικίαση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου και οι πολιτικές της ίδιας της εταιρείας ορίζουν πολύ μικρότερη χρέωση για την επαναφόρτιση της μπαταρίας.

O Lee επικοινώνησε και τηλεφωνικώς με την Hertz, αλλά η εταιρία εξακολουθούσε να αρνείται να επιστρέψει τα χρήματα. Ωστόσο με την υπόθεση να παίρνει το φως της δημοσιότητας, η Hertz αναγκάστηκε να επιστρέψει τα χρήματα στον Lee, ζητώντας του συγγνώμη.

ΠηγήThedrive.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Mazda EZ-6

Τον προηγούμενο μήνα, στο περιθώριο της έκθεσης του Πεκίνου, η Mazda παρουσίασε το EZ-6, ένα σεντάν μοντέλο που αναπτύχθηκε από την κοινοπραξία Changan Mazda...