Η Volta Trucks αποκάλυψε το Volta Zero, το οποίο είναι έτοιμο για παραγωγή και -σύμφωνα με την εταιρία- είναι το πρώτο ειδικά κατασκευασμένο επαγγελματικό όχημα 16 τόνων το οποίο διατίθεται στον κόσμο.

Το Zero αποτελεί την έκδοση παραγωγής του πρωτοτύπου που παρουσίασε για πρώτη φορά η εταιρία τον Οκτώβριο του 2019 και δημιουργήθηκε ειδικά για την εφοδιαστική αλυσίδα εντός των πόλεων.

Η Volta αναφέρει ότι όλα τα πάνελ του αμαξώματος του οχήματος έχουν επανασχεδιαστεί και βελτιωθεί. Μεταξύ των βασικών αλλαγών που έγιναν είναι η αφαίρεση της εμπρός LED μπάρας, καθώς και η αντικατάσταση της διαγώνιας διεπαφής μεταξύ της καμπίνας και του χώρου φόρτωσης με μια κάθετη γραμμή.

Μερικές μικρές αλλαγές στο εσωτερικό έχουν επίσης γίνει με το ανοιχτόχρωμο δέρμα του πρωτοτύπου να έχει αντικατασταθεί με ανθρακί. Το δάπεδο από ξύλο teak έχει επίσης αντικατασταθεί με ανθεκτικό λαστιχένιο δάπεδο.

Η Volta Trucks σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή των πρώτων 25 πρωτοτύπων επαλήθευσης σύντομα, ώστε να ξεκινήσει ένα καθεστώς δοκιμών μαζί τους από τις αρχές του 2022.

Αυτές οι δοκιμές θα πραγματοποιηθούν αρχικά από μηχανικούς της Volta, προτού οι πελάτες της έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα πρωτότυπα και να πουν τη γνώμη τους. Η μαζική παραγωγή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Η εταιρία αναφέρει ότι οι ίδιες σχεδιαστικές αρχές θα διατηρηθούν και στις προσεχείς εκδόσεις 7,5, 12 και 18 τόνων.