Η Hyundai ιδρύει εταιρία για να φέρει τα αυτόνομα, ηλεκτρικά ιπτάμενα οχήματα στους ουρανούς το 2028

Σχετικά άρθρα

Τον Ιανουάριο του 2020, η Hyundai και η Uber παρουσίασαν στην CES το S-A1, ένα αερομεταφερόμενο όχημα ή αν θες ένα ιπτάμενο ηλεκτρικό ταξί, που θέλει να μειώσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση αλλά και να δώσει πίσω τον ποιοτικό χρόνο στους επιβάτες του.

Έκτοτε, η Uber πούλησε το τμήμα των ιπτάμενων ταξί της, αλλά η Hyundai δεν σταμάτησε να πιστεύει στο project και είναι πολύ σοβαρή για το μέλλον της ηλεκτρικής ιπτάμενης κινητικότητας. Για τον λόγο αυτό η κορεάτικη εταιρία ανακοίνωσε τη σύσταση μιας νέας εταιρείας με την ονομασία Supernal, που λειτουργεί ως εξέλιξη του τμήματος Urban Air Mobility Division της.

Η Supernal συνεχίζει να αναπτύσσει το πρωτότυπο όχημα S-A1, και σκοπεύει να το φέρει στην αγορά. Έχει προγραμματιστεί ότι θα ξεκινήσει την πιστοποίηση με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ το 2024, ώστε η πρώτη εμπορική πτήση να γίνει το 2028, προτού αρχίσει να κλιμακώνει τις δραστηριότητές της κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2030.

Το αεροταξί θα μπορεί να μεταφέρει τέσσερις επιβάτες και αρχικά θα διαθέτει πιλότο. Με την πάροδο του χρόνου, όμως, θα γίνει αυτόνομο και θα μπορεί να μεταφέρει έως και πέντε επιβάτες. Το ιπτάμενο ταξί είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται κάθετα, με εύρος 100 χιλιομέτρων και ανώτατο όριο ταχύτητας τα 290 μίλια την ώρα (466 χλμ/ώρα). Επίσης, θα μπορεί να πετάξει σε ύψος 1.000-2.000 ποδιών (300-600 μέτρα).

Η Supernal συνεργάζεται με διάφορους ενδιαφερόμενους σε όλο τον κόσμο για να δημιουργήσει το σύστημα Advanced Air Mobility (AAM). Για παράδειγμα, ξεκίνησε πέρυσι μια συνεργασία με την πόλη του Λος Άντζελες και τα Urban Movement Labs για την ανάπτυξη ενός χάρτη δημόσιας δέσμευσης και μιας πολιτικής για την προηγμένη κινητικότητα μέσω του αέρα (AAM). Συνεργάζεται επίσης με τις κυβερνήσεις της Βρετανίας και του Καναδά για την εξερεύνηση και την ανάπτυξη υποδομών των.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...

Η Hyundai ανακαλεί 14.117 Tucson

Η Hyundai προχωρά στην ανάκληση 14.117 Tucson που κατασκευάστηκαν μεταξύ 13 Απριλίου 2021 και 21 Αυγούστου 2023, επειδή ενδέχεται να έχει τοποθετηθεί λάθος ο...