Η Volvo -μέσω του τεχνολογικού fund της- ανακοίνωσε ότι επενδύει στη Spectralics, μια startup εταιρεία που δραστηριοποιείται στην εξέλιξη οπτικών και απεικονιστικών τεχνολογιών. Η επένδυση είναι ύψους 2 εκατ. δολαρίων, και παρέχει στη σουηδική εταιρία πρόσβαση σε πολλά υποσχόμενες τεχνολογίες, οι οποίες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο εξέλιξης και μπορούν να συνεισφέρουν στο να γίνουν τα αυτοκίνητα πιο ασφαλή και να φέρουν την επανάσταση στην in-car εμπειρία χρήσης.

Με υπόβαθρο στην ανάπτυξη αεροδιαστημικής τεχνολογίας και έδρα στο Ισραήλ, η Spectralics δημιουργεί ένα προηγμένο εξοπλισμό και λογισμικό για συστήματα οπτικών υποδομών και απεικόνισης, που καθιστούν δυνατή την υλοποίηση ενός ευρέως φάσματος εξελιγμένων οπτικών λύσεων.

Ένα από τα βασικά projects της εταιρείας είναι το πολυστρωματικό λεπτό σύμπλεγμα (multi-layered thin combiner, MLTC), που αποτελεί έναν νέο τύπο λεπτού οπτικού “φιλμ”, το οποίο τοποθετείται στις διαφανείς επιφάνειες όλων των σχημάτων και μεγεθών. Έτσι, με την ενσωμάτωση αυτού του φιλμ στο παρμπρίζ ή στα παράθυρα ενός αυτοκινήτου, η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμεύσει για την προβολή εικόνων πάνω στο κρύσταλλο.

Στο παρμπρίζ, η τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να το κάνει ολόκληρο head-up display, προσδίδοντας μία αίσθηση απόστασης, καθώς εικονικά αντικείμενα εισάγονται σε ένα αληθινό περιβάλλον. Άλλες πιθανές χρήσης αυτής της τεχνολογίας περιλαμβάνουν προηγμένα φίλτρα για διάφορες εφαρμογές, συστήματα ανίχνευσης για την καμπίνα, αντιθαμβωτικές κάμερες για το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου και ψηφιακές ολογραφικές προβολές.