Η χώρα μας δεν φημίζεται για τις ακραίες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ωστόσο υπάρχουν περιοχές, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, που το κρύο είναι πραγματικά τσουχτερό για αρκετές ημέρες, οπότε η χρήση των χειμερινών ελαστικών συνίσταται περισσότερο, ειδικά αν κάνεις αρκετά χιλιόμετρα με το όχημά σου.

Αρκετοί εκ των κατόχων τετρακίνητων οχημάτων θεωρούν πως τον χειμώνα δεν χρειάζονται χειμερινά ελαστικά, μιας και τα αυτοκίνητά τους διαθέτουν σύστημα τετρακίνησης που μπορεί να αντεπεξέλθει σε χιόνια, πάγους, βροχή κτλ, και έτσι ένα λάστιχο τεσσάρων εποχών είναι κατάλληλο για όλο τον χρόνο.

Στο παραπάνω video θα δεις δύο πανομοιότυπα Mini Countryman S, με το λευκό να έχει κίνηση σε όλους τους τροχούς (AWD), ενώ το μαύρο έχει κίνηση μόνο στους μπροστινούς τροχούς (FWD). Το πρώτο φέρει ελαστικά τεσσάρων εποχών, τα Goodyear Vector 4Season Gen 3, ενώ το δεύτερο “φοράει” χειμερινά ελαστικά, τα Goodyear UltraGrip Performance+. Και τα δύο ελαστικά έχουν το ίδιο μέγεθος, την ίδια κατηγορία φορτίου και την ίδια πίεση.

Οι δοκιμές στο βίντεο περιλαμβάνουν επιτάχυνση και φρενάρισμα στο χιόνι, χειρισμό στο χιόνι, ανάβαση σε χιονισμένο λόφο, κύκλο στο χιόνι για δοκιμή πλευρικής πρόσφυσης, και ακόμη και μερικές δοκιμές πρόσφυσης στον πάγο.