Δεύτερη μήνυση κατά της Tesla από γυναίκα υπάλληλό της για σεξουαλική παρενόχληση

Σχετικά άρθρα

Δεν έχουν περάσει πάρα λίγες εβδομάδες από τότε που η 38χρονη Jessica Barraza κατέθεσε μήνυση εναντίον της Tesla, κατηγορώντας την εταιρία πως οι γυναίκες υπάλληλοι στο εργοστάσιο της στο Fremont της Καλιφόρνια αντιμετωπίζουν “αχαλίνωτη σεξουαλική παρενόχληση” και η εταιρία δέχτηκε μια νέα μήνυση, πάλι από γυναίκα εργαζόμενή της.

Η Erica Cloud στη μήνυσή της κατηγορεί την Tesla για σεξουαλική παρενόχληση, αλλά και για “εχθρικό εργασιακό περιβάλλον”. Η Cloud εργάζεται στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Tesla στη Καλιφόρνια και στη μήνυσή της κατηγορεί τους εναγόμενους, ανάμεσά τους και τον πρώην διευθυντή της, για “συνεχή και επίμονη” σεξουαλική παρενόχληση.

Η μήνυση κατατέθηκε την Τετάρτη σε δικαστήριο της Κομητείας της Αλαμέντα στην Καλιφόρνια, με την Cloud να υποστηρίζει ότι ο διευθυντής της την αγκάλιαζε και της έκανε μασάζ, ενώ της απευθυνόταν με προκλητικά υπονοούμενα.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει, σήμερα δέχεται αντίποινα από άλλους διευθυντές μετά τη καταγγελία της στο τμήμα ανθρωπίνου δυναμικού της εταιρείας για την ανάρμοστη συμπεριφορά. Όπως αναφέρεται στη μήνυση:

Η Tesla και άλλοι εναγόμενοι την υπέβαλαν σε ένα εχθρικό, δυσμενές εργασιακό περιβάλλον που πήγαζε από την εχθρότητα προς το φύλο της, σε σεξουαλική παρενόχληση.

Η διάχυτη κουλτούρα της σεξουαλικής παρενόχλησης, η οποία περιλαμβάνει καθημερινό μπαράζ σεξιστικής φρασεολογίας και συμπεριφοράς, ανάμεσά τους συχνές θωπείες στους χώρους εργασίας του εργοστασίου, είναι γνωστή στους προϊστάμενους και στους διευθυντές και συχνά διαπράττεται από αυτούς.

Στη μήνυση υποστηρίζεται επίσης πως η Tesla και άλλοι εναγόμενοι δεν απέτρεψαν την σεξουαλική παρενόχληση και τα αντίποινα, ούτε έκαναν οποιεσδήποτε διορθωτικές κινήσεις.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...