Όλα τα Χ μοντέλα της BMW (εκτός των X1 και X2) κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της γερμανικής εταιρίας στην πόλη Spartanburg, της πολιτείας South Carolina στην Αμερική, ενώ μόνο το αμιγώς ηλεκτρικό iX3 συναρμολογείται αποκλειστικά στο εργοστάσιο της εταιρίας στην πόλη Shenyang της Κίνας.

Φαίνεται, όμως, ότι ένα ακόμα μοντέλο της BMW θα παράγεται και στην Κίνα. Πρόσφατα διέρρευσαν φωτογραφίες της X5 σε έκδοση με μακρύ μεταξόνιο (LWB) για την αγορά της Κίνας, η οποία μαζί με την “απλή” X5 θα παράγεται και στην Κίνα. Η συναρμολόγηση του γερμανικού SUV στην μεγαλύτερη αγορά του κόσμου δεν θα επηρεάσει την παραγωγή του στο εργοστάσιο του Spartanburg, με εκπρόσωπο της BMW να δηλώνει:

Για να ικανοποιήσουμε την ισχυρή παγκόσμια ζήτηση για τη BMW X5, επεκτείνουμε την παγκόσμια παραγωγική μας ικανότητα του δημοφιλούς Sports Activity Vehicle. Θα προσθέσουμε την τοπική παραγωγή της BMW X5 στην Κίνα, για την κινεζική αγορά.

Προς το παρόν είναι άγνωστο πότε θα γίνει η έναρξη της κινεζικής παραγωγής της X5, με πιο πιθανό αυτό να συμβεί το δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους, στο εργοστάσιο που λειτουργεί από την κοινοπραξία BMW Brilliance.

Από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, η BMW πούλησε σχεδόν 700.000 οχήματα στην Κίνα, κάτι που μεταφράζεται σε μια αύξηση σχεδόν 20% σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα πέρυσι. Ταυτόχρονα, αυτό το νούμερο είναι το 1/3 όλων των πωλήσεων της BMW στην Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική. Τέλος, στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, η BMW παρέδωσε συνολικά 41.770 X5.