Η Tesla θα δέχεται πληρωμές με Dogecoin για κάποια προϊόντα της

Σχετικά άρθρα

Ο Elon Musk ανακοίνωσε μέσω Twitter πως η Tesla θα δέχεται πληρωμές με Dogecoin για κάποια προϊόντα της, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η αξία του κρυπτονομίσματος να αυξηθεί κατά σχεδόν 25%.

Το κρυπτονόμισμα Dogecoin δημιουργήθηκε ως “αστείο” από κάποιους developers και σήμερα έχει εξελιχθεί ένα από τα δημοφιλέστερα της αγοράς. Τεράστιο ρόλο στην επιτυχία του έχει διαδραματίσει ο Musk, ο οποίος και “πιστώνεται” και το σημερινό άλμα του.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ότι η Tesla θα επιτρέψει την αγορά ορισμένων προϊόντων της με το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα. Όπως εξήγησε αυτό θα γίνει σε δοκιμαστική βάση, “και θα δούμε πώς θα πάει”. Όπως έγραψε:

Η Tesla θα προσφέρει τη δυνατότητα αγοράς κάποιων προϊόντων της με Doge και θα δούμε πώς θα πάει.

Σημειώνεται ότι ο Musk είχε ρωτήσει τους ακολούθους του στο Twitter τον περασμένο Μάιο εάν θα πρέπει η Tesla να αποδέχεται το Dogecoin ως μέσο πληρωμής και είχε επανειλημμένα στο παρελθόν μιλήσει με κολακευτικά λόγια για αυτό ή είχε ποστάρει memes, που φανέρωναν τη στήριξή του σε αυτό. Ωστόσο κατά την εμφάνισή του στη δημοφιλή σατιρική εκπομπή Saturday Night Live το είχε χαρακτηρίσει “φασαρία” και ευκαιριακή επένδυση, πυροδοτώντας μεγάλη πτώση της τιμής του.

Πριν από περίπου 1,5 μήνα είχε επανέλθει με επαίνους για το Dogecoin, χαρακτηρίζοντάς το ως το κρυπτονόμισμα “του λαού”.

Αρκετός κόσμος με τον οποίο μιλάω στις γραμμές παραγωγής της Tesla ή στην κατασκευή πυραύλων στη Space X κατέχουν Doge. Δεν είναι ειδήμονες της αγοράς ή άνθρωποι της τεχνολογίας στη Silicon Valley. Γι’αυτό αποφάσισα να στηρίξω το Doge -είναι το κρυπτονόμισμα του λαού,

είχε γράψει χαρακτηριστικά στο Twitter.

O Musk δεν διευκρίνισε ποια προϊόντα, τα οποία ξεκινούν από 50 δολάρια και φτάνουν έως και 1.900 δολάρια, θα μπορούσαν να αγοραστούν με Dogecoin. Η Tesla πουλά ρούχα, ζώνες και μίνι μοντέλα των οχημάτων της, καθώς και ιδιόμορφα αντικείμενα περιορισμένης έκδοσης, όπως το Cyberwhistle, και το Cyberquad.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Συνελήφθη Καναδός για κλοπή εμπορικών μυστικών από την Tesla

Ένας Καναδός πολίτης που ζει στο Ningbo της Κίνας συνελήφθη στο Long Island της Νέας Υόρκης, επειδή φέρεται να έκλεψε εμπορικά μυστικά της Tesla...

Nissan Sentra έπεσε πάνω σε ένα Tesla Cybertruck. Μάντεψε ποιο διαλύθηκε

Σε μια διασταύρωση στην Τάμπα της Φλόριντα, ένα Nissan Sentra έπεσε στο πλαϊνό μέρος ενός Tesla Cybertruck και όπως βλέπεις στις φωτογραφίες και στο...

Η Tesla αυξάνει τις τιμές του Model Y στην Ευρώπη

Η Tesla αυξάνει την τιμή του Model Y σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες στις 22 Μαρτίου κατά περίπου 2.000 ευρώ, με την ανακοίνωση να γίνεται...
Autoblog.gr