Ακόμη 6 γυναίκες μήνυσαν την Tesla για σεξουαλική παρενόχληση

Σχετικά άρθρα

Φαίνεται πως έχει άνοιξε ο ασκός του αιόλου για τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες υπάλληλοι της Tesla στο εργοστάσιό της στο Freemont της Καλιφόρνια, μιας και μετά τις μηνύσεις που κατέθεσαν η Jessica Barraza και η Erica Cloud, έξι ακόμη γυναίκες μήνυσαν την εταιρία κατηγορώντας την πως υποστηρίζει μια κουλτούρα σεξιστικής συμπεριφοράς και σεξουαλικής παρενόχλησης.

Πρόκειται για τις Alize Brown, Jessica Brooks, Alisa Blickman, Samira Sheppard, Eden Mederos και Michaela Curran που στις μηνύσεις τους αναφέρουν πως συχνά γίνονταν αποδέκτες απρεπών/σεξουαλικών σχολίων και χειρονομιών, όπως και διακρίσεων, με άνδρες συνεργάτες τους να αναφέρονταν στο σώμα και στα ρούχα τους, υποστηρίζοντας πως όταν κατήγγειλαν στους ανώτερους τους τα περιστατικά, τότε μετατέθηκαν σε άλλο τμήμα, ενώ στην ουσία δεν έγινε κάτι.

Οι γυναίκες προσθέτουν πως οι άντρες συνάδελφοί τους κάνουν συχνά πρόστυχα σχόλια για το σώμα ή τα ρούχα τους και επιδεικνύουν υβριστική συμπεριφορά, όπως φωνές και ακατάλληλα αγγίγματα. Ορισμένες από τις καταγγέλλουσες υποστηρίζουν πως και οι ανώτεροι τους συμμετείχαν στις παρενοχλήσεις και με τον φόβο της απόλυσης είχαν φοβηθεί να προβούν σε καταγγελίες.

Αρκετές από τις γυναίκες στη προσπάθεια τους να αποφύγουν τη σεξουαλική παρενόχληση φορούν φαρδιά ρούχα, συμπληρώνοντας πως η εμπειρία τους αυτή τις οδήγησε σε κατάθλιψη, άγχος και τελικά τις απέτρεψε από το να προχωρήσουν στην καριέρα τους.

Μια από τις ενάγουσες, η Jessica Brooks είπε πως η κατάσταση είχε γίνει τόσο ανυπόφορη που αναγκάστηκε να βάλει κούτες γύρω από το σημείο όπου εργάζεται για να αποφεύγει τα αδιάκριτα βλέμματα και τα σχόλια των ανδρών συναδέλφων της.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...