Η Lotus βάζει τις τελευταίες πινελιές στην Emira έτσι ώστε η παραγωγή της να ξεκινήσει εντός του 2022. Το νέο σπορ βρετανικό μοντέλο βασίζεται σε μια ολοκαίνουργια ελαφριά αλουμινένια πλατφόρμα, την Sports Elemental, και το μήκος του αγγίζει τα 4.412 χλστ., το πλάτος τα 1.895 χλστ., το ύψος τα 1.225 χλστ., ενώ το μεταξόνιο ανέρχεται σε 2.575 χλστ.

Το μοντέλο θα προσφέρεται με δύο κινητήρες βενζίνης που δεν κάνουν χρήση υβριδικής τεχνολογίας ώστε να κρατηθεί το βάρος χαμηλά, καθώς στην πιο ελαφριά της μορφή αυτό ανέρχεται σε 1.405 κιλά. Μάλιστα το μοντέλο προσφέρεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις προκειμένου να καλύψει το κενό των Elise, Exige και Evora.

Κατά το λανσάρισμα, το οποίο έχει οριστεί για την άνοιξη του 2022, τα πρώτα αυτοκίνητα θα είναι διαθέσιμα ως μοντέλα περιορισμένης παραγωγής στην έκδοση “First Edition”.

Αυτή θα τροφοδοτείται από τον 3,5 λίτρων V6 κομπρεσοράτο κινητήρα της Toyota, απόδοσης 400 ίππων και 430 Nm ροπής, που θα συνδυάζεται τόσο με χειροκίνητο, όσο και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και έχει τοποθετηθεί προηγουμένως στην Exige και την Evora. Δεν ανακοινώθηκαν οι επιδόσεις του αυτοκινήτου με τον εν λόγω κινητήρα, παρά μόνο έγινε γνωστό ότι η τελική του θα είναι 290 χλμ/ώρα.

Από το καλοκαίρι του 2022, όμως, η Lotus θα έχει έναν νέο κινητήρα στη φαρέτρα της, καθώς η Emira θα τροφοδοτείται από έναν κινητήρα της AMG. Πιο συγκεκριμένα, από τον 2,0-λιτρο turbo κινητήρα της A35, o οποίος θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, και για το 0-100 χλμ/ώρα θα χρειάζεται λιγότερο από 4,5 δευτ.

Η Lotus, όμως, έχει “σκαλίσει” τον κινητήρα της γερμανικής εταιρίας, και του έχει τοποθετήσει ένα νέο σύστημα εισαγωγής αέρα και νέα εξάτμιση. Έτσι, η απόδοση του ανέρχεται στα 360 άλογα, χωρίς να γίνεται γνωστή η ροπή του, αλλά περιμένουμε να είναι βελτιωμένη από τα 400 Nm της A35.

Ο σχεδιασμός της Emira θα αντλεί έμπνευση από την Evija, με το αμάξωμα του μοντέλου να είναι από fibreglass. Η βρετανική εταιρία τονίζει πως αυτό θα είναι το τελευταίο βενζινοκίνητο μοντέλο της μιας και ετοιμάζεται να κάνει στροφή στην ηλεκτροκίνηση.

Στο εσωτερικό υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών και μια οθόνη 10,25 ιντσών για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Το τιμόνι είναι ντυμένο με Alcantara, ενώ διαθέτει κίτρινες ραφές και σημάδι στο κέντρο του. Διαθέτει δύο προγράμματα οδήγησης το Tour και το Sport.