Ανανέωση: Εκπρόσωπος της Hyundai διέψευσε το δημοσίευμα, λέγοντας πως η εταιρία συνεχίζει κανονικά την ανάπτυξη οχημάτων με κυψέλες υδρογόνου.

Μόλις πριν από λίγες μέρες, κυκλοφόρησε η είδηση ότι το Hyundai Group πήρε την απόφαση να κλείσει το κέντρο ανάπτυξης κινητήρων εσωτερικής καύσης, κάτι που ακόμα όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη. Σήμερα, όμως, γίνεται γνωστή μια παρόμοια αναφορά σχετικά με την εξέλιξη της τεχνολογίας του υδρογόνου από τον κορεάτικο γίγαντα.

1

Σύμφωνα με το The Chosun Ilbo, τα σχέδια της Hyundai για την εξέλιξη κυψελών καυσίμου τρίτης γενιάς σταμάτησαν απότομα. Αν αληθεύει αυτό, η απόφαση αποτελεί έκπληξη αφού το Hydrogen Vision 2040 της εταιρείας παρουσιάστηκε μόλις πριν από λίγους μήνες. Πιστεύεται ότι ένας πρόσφατος εσωτερικός έλεγχος αποκάλυψε ότι η νοτιοκορεάτικη μάρκα δεν είναι σε θέση να επιτύχει τον αρχικό της στόχο, όσον αφορά τη μείωση του κόστους παραγωγής.

2

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πηγή διευκρινίζει ότι η Hyundai δεν έχει εγκαταλείψει εντελώς το project του υδρογόνου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κατάσταση είναι ελπιδοφόρα. Εκτός από τεχνικά ζητήματα, υπάρχουν εμπόδια από την έλλειψη εμπορευσιμότητας των υδρογονοκίνητων οχημάτων, καθώς και οι πρακτικά ανύπαρκτες υποδομές ανεφοδιασμού.

Η απόφαση λέγεται ότι ελήφθη τον περασμένο μήνα μετά από μια εσωτερική αναθεώρηση του project, με το τμήμα κυψελών καυσίμου να έχει ήδη αναδιοργανωθεί και η ομάδα έρευνας και ανάπτυξης να είναι πλέον πολύ μειωμένη σε ότι αφορά το προσωπικό της.