Η Citroen αναγκάστηκε να αποσύρει μια διαφήμιση της στην Αίγυπτο, που ο πρωταγωνιστεί ο ποπ σταρ Amr Diab και διαφημίζει το νέο C4. Κάποια στιγμή στη διαφήμιση ο Diab χρησιμοποιεί κρυφά την κάμερα που βρίσκεται στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου για να βγάλει κρυφά μια φωτογραφία μια γυναίκα που περνά μπροστά από το αυτοκίνητο, με την φωτογραφία να αποθηκεύεται στο κινητό του τηλέφωνο.

Αυτό θεωρήθηκε από πολλούς πως προωθεί την σεξουαλική παρενόχληση, μιας και η γυναίκα δεν έδωσε τη συγκατάθεσή της για τη φωτογραφία. Με το θέμα να παίρνει έκταση στην Αίγυπτο, η Citroen αναγκάστηκε να αποσύρει τη διαφήμιση.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 98% των γυναικών στην Αίγυπτο έχει αναφέρει πως έχουν παρενοχληθεί σεξουαλικά κάποια στιγμή στη ζωή τους, ενώ έρευνα του ΟΗΕ το 2013 διαπίστωσε πως το 99,3% των κοριτσιών και των γυναικών στην Αίγυπτο, δήλωσαν πως βίωσαν κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στη διάρκεια της ζωής τους.

Νωρίτερα φέτος, η κυβέρνηση της Αιγύπτου αποφάσισε να αυστηροποιήσει τις ποινές για σεξουαλική παρενόχληση, μετατρέποντας το αδίκημα σε κακούργημα, αυξάνοντας την ποινή φυλάκισης από 6 μήνες σε τουλάχιστον 2 χρόνια, με επιπλέον χρηματικό πρόστιμο που κυμαίνεται από 5.620 έως 11.245 ευρώ.