Δημοπρατείται ένα κατασχεμένο Subaru Impreza WRX STI 22B

Σχετικά άρθρα

Παρότι έχουν περάσει 24 χρόνια από την στιγμή που η Subaru έβγαλε σε περιορισμένη παραγωγή το 22B STi, η συγκεκριμένη έκδοση του Impreza είναι ίσως η καλύτερη του μοντέλου και σίγουρο η πιο ποθητή. Αποτελεί δίχως καμία αμφιβολία το “ιερό δισκοπότηρο” και ένα θρυλικό homologation special.

Η STI συναρμολόγησε χειροποίητα μόλις 400 αριθμημένα 22B, ενώ επιπλέον 24 αυτοκίνητα χωρίς αριθμό πλαισίου πουλήθηκαν στην Μεγάλη Βρετανία (16) και την Αυστραλία (5). Το συγκεκριμένο είναι το 132ο από τα 400 που κατασκεύασε η ιαπωνική εταιρία, κάτι -που όπως καταλαβαίνεις- κάνει την εύρεση ενός για αγορά αρκετά δύσκολη.

Το συγκεκριμένο έχει μια ιδιαίτερη ιστορία που το συνοδεύει και δεν πωλείται από έναν ιδιώτη συλλέκτη όπως θα περίμενε κανείς, αλλά από τη Liquid Asset Management για λογαριασμό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Αυστραλίας, καθώς κατασχέθηκε βάσει της νομοθεσίας περί “εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα”.

Δεν είναι σαφές σε τι είδους εγκλήματα ενεπλάκη ο προηγούμενος ιδιοκτήτης, αλλά κατασχέθηκε στα μέσα του 2017 μαζί με έναν στόλο άλλων εξωτικών κατασκευών. Η αγγελία δεν αναφέρει λεπτομέρειες σχετικά με την προηγούμενη ζωή αυτού του Subaru, ούτε αναφέρει πόσα χλμ. έχει διανύσει μέχρι σήμερα.

Το υψηλότερο bid τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές είχε ξεπεράσει τα 160.000 δολάρια Αυστραλίας (€102.242) με περισσότερες από τρεις εβδομάδες να απομένουν για να ολοκληρωθεί η δημοπρασία. Στα μέσα του περασμένου Απριλίου ένα Subaru Impreza WRX STI 22B με 40.000 χλμ. είχε αλλάξει χέρια για 312.555 δολάρια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...