Gasly: ​​Μόνο ο Verstappen και ο Hamilton είναι καλύτεροι από εμένα

Σχετικά άρθρα

Ο Pierre Gasly θεωρείται – και όχι αδίκως- ένας από τους καλύτερους τωρινούς οδηγούς της Formula 1, με τον Γάλλο να κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις το 2021 και να συγκεντρώνει 110 βαθμούς, τερματίζοντας στην 9η θέση του πρωταθλήματος των οδηγών.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Gasly είπε πως είναι χαρούμενος, τόσο για τον ίδιο, όσο και για την AlphaTauri, για ότι πέτυχαν το 2021 και για την εξέλιξη που έδειξαν την περασμένη χρονιά. Όπως είπε:

Είμαι πολύ χαρούμενος με την πρόοδο. Είχαμε μια υπέροχη σεζόν το 2020 και το 2021 μπορέσαμε να δείξουμε περισσότερα. Δυστυχώς χάσαμε τη νίκη, αλλά είχαμε πολλά αποτελέσματα που έδειξαν σταθερότητα. Στις κατατακτήριες ήμασταν 16 φορές στο top 6. Νομίζω ότι είμαι ο τρίτος καλύτερος οδηγός μετά τον Max [Verstappen] και τον Lewis [Hamilton].

Το 2022 ο Gasly θεωρεί πως θα είναι ακόμη “δυνατότερος”, λέγοντας μάλιστα πως είναι καλύτερος από τους Albon και Perez, μιας και επιθυμία του είναι να βρεθεί στη Red Bull για να μπορεί να μάχεται για το πρωτάθλημα:

Η επιθυμία και η θέλησή μου να αγωνιστώ για το πρωτάθλημα είναι πολύ δυνατή. Είμαι στη F1 για να παλέψω για την κορυφή. Αυτό με παρακινεί να συνεχίσω να βελτιώνομαι.

Αν συγκρίνω τον εαυτό μου με εκείνους που είχαν την ευκαιρία σε μια θέση στη Red Bull [Alex Albon και Sergio Perez], με βάση τους αριθμούς και τα αποτελέσματα, τους έχω ξεπεράσει όλους, αλλά δεν λαμβάνω την αναγνώριση και την ανταμοιβή για αυτό. Αυτό είναι απογοητευτικό και δύσκολο να το καταπιείς.

Το συμβόλαιο μου έχει διάρκεια μέχρι το 2023. Αυτή τη στιγμή τα πλάνα μου είναι για την σεζόν του 2024. Θα δούμε. Η κατάσταση στη Formula 1 αλλάζει ραγδαία. Δεν ξέρω τι θα κάνει η Red Bull μαζί μου. Είτε θέλουν να συνεχίσουμε, είτε να με αφήσουν. Θα μιλήσουμε για αυτό αργότερα. Πολλά συμβόλαια λήγουν το 2023, ακόμη και στις κορυφαίες ομάδες.

Ο Gasly οδήγησε για λίγους αγώνες του 2017 για λογαριασμό της Toro Rosso, όπως και για ολόκληρη τη σεζόν του 2018. Το 2019 αντικατέστησε στη Red Bull τον Daniel Ricciardo που πήγε στη Renault, αλλά λίγους αγώνες μετά αντικαταστάθηκε από τον Alex Albon.

Ο Gasly ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βάθρου στο GP της Βραζιλίας το 2019, πήρε τη νίκη στη Monza στο Ιταλικό GP το 2020 και τερμάτισε τρίτος στο GP του Αζερμπαϊτζάν το 2021.

Τι πιστεύεις; Πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στον Gasly να βρεθεί ξανά στη Red Bull ή σε κάποια άλλη ομάδα που θα του επιτρέψει να παλέψει για το πρωτάθλημα;

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...
Autoblog.gr