H Skoda δίνει σκίτσα του Enyaq Coupe iV, που αποκαλύπτουν τον σχεδιασμό του

Σχετικά άρθρα

Η Skoda συνεχίζει ακατάπαυστα το teasing της coupe έκδοσης του Enyaq iV, λίγο πριν την παγκόσμια πρεμιέρα στις 31 Ιανουαρίου, δίνοντας σήμερα στη δημοσιότητα δύο design σκίτσα του νέου μοντέλου. Η coupe έκδοση του πλήρως ηλεκτρικού Enyaq iV έχει ακόμα πιο ελκυστική σχεδίαση και, χάρη στην εξαιρετική αεροδυναμική της, ο συντελεστής οπισθέλκουσας του αυτοκινήτου είναι μόλις Cd 0,234, όντας ο καλύτερος στην κατηγορία του.

Τα σκίτσα αποκαλύπτουν μία ελαφρά κεκλιμένη γραμμή οροφής, με το πίσω μέρος να χαρακτηρίζεται από ένα κάθετο απότομο τελείωμα. Επίσης, ξεχωρίζουν η εμπρός σπορ ποδιά καθώς και τα πλαϊνά μαρσπιέ, βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος. Το μοντέλο διακρίνεται από έντονη κομψότητα παράλληλα με ισχυρή παρουσία. Από την κολόνα Β, η οροφή γέρνει ελαφρά προς τα πίσω και καταλήγει σε άψογη συγχώνευση με την πόρτα του χώρου αποσκευών.

Σε αυτήν, κυριαρχούν το όνομα της Skoda με κεφαλαία γράμματα κάτω από την κοφτό τελείωμα στην κορυφή και τα χαρακτηριστικά πίσω φώτα σχήματος C της μάρκας.

Το αμιγώς ηλεκτρικό coupe SUV έχει μήκος 4,653 μέτρα, πλάτος 1,879 μέτρα, ύψος 1,622 μέτρα και μεταξόνιο 2,765 μέτρα. Το βάρος του θα κυμαίνεται μεταξύ 2.001 και 2.361 κιλών, ο χώρος αποσκευών ανέρχεται στα 570 λίτρα, με το αυτοκίνητο να γίνεται αρχικά διαθέσιμο σε 3 εκδόσεις απόδοσης από 179 έως 265 ίππων, σε δικίνητες και τετρακίνητες παραλλαγές.

Στις εκδόσεις 60 και 80, ο ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα, με την έκδοση 80x να διαθέτει και έναν δεύτερο ηλεκτροκινητήρα, τοποθετημένο στον εμπρός άξονα, κάνοντας το μοντέλο τετρακίνητο. Το Enyaq iV 60 Coupe διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 179 ίππων και 310 Nm ροπής. Για το 0-100 χλμ/ώρα θα χρειάζεται 8,8 δευτ., με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 160 χλμ/ώρα. Εξοπλίζεται με μπαταρία 62 kWh (εκμεταλλεύσιμη: 58 kWh) με την αυτονομία να αγγίζει τα 400 χλμ.

Έπειτα υπάρχει το Enyaq iV 80, το οποίο κινείται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 204 ίππων και 310 Nm ροπής. Για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 8,7 δευτ., με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 160 χλμ/ώρα. Εξοπλίζεται με μπαταρία 82 kWh (εκμεταλλεύσιμη: 77 kWh) με την αυτονομία να αυξάνεται στα 535 χλμ., πάντα στον κύκλο WLTP.

Η ίδια μπαταρία χρησιμοποιείται και στην έκδοση Enyaq iV 80X Coupe που αποδίδει 265 άλογα με 425 Nm ροπής. Για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζονται 7 δευτ. με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 160 χλμ/ώρα και η αυτονομία τα 470 χλμ. To Enyaq Coupe iV θα διαθέτει ελαφρώς μεγαλύτερη αυτονομία από την έκδοση SUV.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στις 2 Μαΐου τα αποκαλυπτήρια του Renault Symbioz

Από τις αρχές του έτους η Renault έχει γνωστοποιήσει ότι ετοιμάζει ένα μεσαίο crossover, το οποίο θα ονομαστεί Symbioz. Σήμερα, η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε...

Skoda Vision Gran Turismo concept

Το δικό της Vision GT πρωτότυπο παρουσίασε η Skoda που και σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το Gran Turismo 7. Το πρωτότυπο αντλεί έμπνευση από το...

Την Δευτέρα 29 Απριλίου η παρουσίαση των ανανεωμένων Cupra Formentor και Leon

Τις ανανεωμένες εκδόσεις των Formentor και Leon θα παρουσιάσει Cupra την Δευτέρα 29 Απριλίου, με τα αυτοκίνητα να υιοθετούν τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της...