Στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, η Lucid ξεκίνησε τις παραδόσεις των πρώτων αυτοκίνητων στους πελάτες της, οι οποίοι κατοικούν στη Βόρεια Αμερική, τα οποία παράγονται στο εργοστάσιο της στην Αριζόνα

Αυτό βρίσκεται στο Casa Grande στην πολιτεία της Αριζόνα, 75 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Φοίνιξ, με την πρώτη φάση του εργοστασίου να έχει ικανότητα να κατασκευάζει έως και 30.000 μονάδες ετησίως.

Ωστόσο, η αμερικάνικη εταιρία εργάζεται πάνω στην επέκταση της στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, με το Air να γίνεται διαθέσιμο στις δύο αυτές αγορές κάποια στιγμή μέσα στο τρέχον έτος, ενώ από το 2023 θα λανσαριστεί και στην Κίνα. Για να μπορέσει να ανταποκριθεί στη μελλοντική ζήτηση των μοντέλων της, η Lucid εξετάζει εδώ και ένα χρόνο τοποθεσίες για την κατασκευή ενός δεύτερου εργοστασίου.

Αυτό θα είναι εκτός Αμερικής και τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τζέντα στη Σαουδική Αραβία είναι μια από τις υποψήφιες τοποθεσίες. Το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας έχει ήδη επενδύσει πάνω από 1 δισ. δολάρια στην Lucid και θέλει να παρέχει μεγάλο μέρος των χρημάτων που απαιτούνται για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου, τον οποίο πιθανότατα θα βρίσκεται στην περιοχή King Abdullah Economic City.

Ο Andrew Liveris, ο Αυστραλός -με καταγωγή από την Ελλάδα- πρόεδρος της Lucid, δήλωσε σε συνέδριο εξόρυξης στο Ριάντ ότι θέλει το εργοστάσιο να είναι έτοιμο στα τέλη του 2025 με αρχές του 2026, τονίζοντας:

Τώρα που παράγουμε και πουλάμε επιτυχώς αυτοκίνητα στις ΗΠΑ, η προσοχή μας στρέφεται σε αυτό το εργοστάσιο εδώ. Θα έχουμε πολλά περισσότερα να πούμε στην αγορά για τα είδη των πραγμάτων που βλέπουμε στην αλυσίδα εφοδιασμού. Ναι, αντιμετωπίζουμε προβλήματα με την εφοδιαστική αλυσίδα.