Σε περίπου οχτώ ώρες από την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η Toyota θα παρουσιάσει τη νέα γενιά του Sequoia, αλλά μόλις διέρρευσαν μερικές φωτογραφίες του μοντέλου.

Παρότι είναι σε πολύ χαμηλή ανάλυση και ποιότητα, μπορούμε εύκολα να διακρίνουμε την εμφάνιση του μεγάλου ιαπωνικού SUV, η οποία δεν προκαλεί καμία έκπληξη, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για ένα Tundra χωρίς την “καρότσα”.

To Sequoia είναι ένα μεγάλο SUV, με μήκος που αγγίζει τα 5.210 χλστ., το οποίο πωλείται στην αγορά της Αμερικής. Η πρώτη γενιά του μοντέλου παρουσιάστηκε το 2000 και η δεύτερη το 2007, κάτι που σημαίνει ότι η τρέχουσα έχει ήδη τα διπλάσια χρόνια στην αγορά, απ’ότι η πρώτη. Το νέο μοντέλο βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα τύπου “σκάλας”, που χρησιμοποιεί το νέο Tundra, με την ιαπωνική εταιρία να υπόσχεται ότι θα είναι ριζικά βελτιωμένο σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Στο εσωτερικό, κυρίαρχο στοιχείο είναι η μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό, με διαγώνιο 14 ίντσες, ενώ για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων υπάρχει οθόνη 12,3 ιντσών. Η οθόνη του infotainment υποστηρίζει Apple CarPlay, με το Sequoia να εξοπλίζεται και με ηχοσύστημα της JBL.

Μηχανικά, το νέο Sequoia αναμένεται να προσφέρεται με έναν 3,5-λίτρων twin-turbo V6 κινητήρα, απόδοσης 394 ίππων με 650 Nm ροπής. Επιπλέον, λογικά θα υπάρχει και ο 3,5-λίτρων twin-turbo V6 iForce Max κινητήρας, ο οποίος είναι υβριδικός, με την απόδοση του να ανέρχεται στα 443 άλογα και στα 790 Nm ροπής.