Η Tesla ανακοίνωσε πως κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2021 είχε κέρδη 2,3 δισ. δολαρίων ή 2,05 δολάρια ανά μετοχή, με τα προσαρμοσμένα κέρδη να ανέρχονται σε 2,54 δολάρια ανά μετοχή. Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 17,72 δισεκατομμύρια δολάρια το τέταρτο τρίμηνο, από 10,74 δισεκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Το μικτό περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε στο 27,4%, σημειώνοντας μικρή αύξηση από το αντίστοιχο ποσοστό στο τρίτο τρίμηνο του 2021, όταν είχε διαμορφωθεί στο 26,6%. Όπως ανέφερε η Tesla στην ανακοίνωσή της:

Τα εργοστάσια μας υπολειτουργούσαν για ακόμη ένα τρίμηνο, καθώς τα προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού συνιστούν τον παράγοντα που επηρεάζει σημαντικά την παραγωγική μας δυνατότητα. Η κατάσταση αναμένεται να παραμείνει αμετάβλητη εντός του 2022

Η Tesla είπε πως το νέο της εργοστάσιο στο Όστιν ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου έτους την παραγωγή του Model Y μες τις νέες 4680 μπαταρίες, λέγοντας ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει τις παραδόσεις στους πελάτες μετά την τελική πιστοποίηση, χωρίς να διευκρινίσει το χρονοδιάγραμμα.

Πρόσθεσε πως στοχεύει να μεγιστοποιήσει την παραγωγή από το εργοστάσιό της στην Καλιφόρνια πέραν των 600.000 οχημάτων ετησίως.