Ο Mario Andretti επιβεβαίωσε τη Renault ως προμηθευτή κινητήρων για την είσοδο στην F1

Σχετικά άρθρα

Την περασμένη εβδομάδα ο Mario Andretti ανακοίνωσε ότι ο γιος του Michael έχει κάνει επίσημη αίτηση στη FIA για μια θέση στο grid της Formula 1 του 2024, με τη FIA να κρατά επιφυλακτική στάση και να μην εξετάζει -επί του παρόντος- την αίτηση. Ωστόσο, ο Andretti συνεχίζει τον προγραμματισμό του, και έχει ήδη συνάψει αρκετές συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένου του προμηθευτή κινητήρων.

Πιο συγκεκριμένα, ο θρύλος του motorsport, παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 το 1978 και τέσσερις φορές νικητή του Indy, Mario Andretti επιβεβαίωσε ότι η ομάδα Andretti Global έχει έρθει σε επίσημη συμφωνία για τη χρήση των power units της Renault, εάν τελικά αυτή ενταχθεί στο grid της Formula 1.

Τη διεύθυνση της ομάδας έχει ο Michael Andretti, πρώην οδηγός αγώνων και ιδιοκτήτης της Andretti Autosport. Μιλώντας στον David Land, ο οποίος φιλοξενεί ένα κανάλι στο YouTube αφιερωμένο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ο Mario Andretti επιβεβαίωσε:

Έχουμε μια επίσημη συμφωνία για προμηθευτή των power units, αυτή θα είναι η Renault και μου επιτρέπεται να το πω τώρα. Υπήρχαν πολλές εικασίες από τον Toto Wolff, καθώς ανησυχούσε μήπως αυτή ήταν η Ferrari, όπου η Ferrari θα είχε περισσότερες ψήφους από ό,τι θα είχε, ούτω καθεξής και ούτω καθεξής.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα