Ο Mario Andretti αποκάλυψε ότι ο γιος του, Michael Andretti, πρώην οδηγός αγώνων και ιδιοκτήτης της Andretti Autosport, κατέθεσε πρόσφατα επίσημη αίτηση στη FIA για την είσοδο μιας νέας ομάδας στη Formula 1, από το 2024.

Η ομάδα θα ονομαστεί Andretti Global -με τον θρύλο του motorsport, παγκόσμιο πρωταθλητή της F1 το 1978 και τέσσερις φορές νικητή του Indy- να κάνει γνωστό ότι η ομάδα έχει τους πόρους και έχει “τικάρει” όλα τα απαραίτητα κουτιά για να τρέξει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το μόνο που απομένει και περιμένει, είναι η απόφαση της FIA.

Σύμφωνα με το πιο πρόσφατο Σύμφωνο Ομονοίας και υπέγραψαν όλες οι ομάδες τον Αύγουστο του 2020, αν μια ομάδα αποφασίσει να εισέλθει στην Formula 1 θα πρέπει να προκαταβάλει ούτε λίγο ούτε πολύ 200 εκατ. δολάρια (20 εκατ. δολάρια σε κάθε ομάδα), ώστε να διασφαλιστεί ότι τα έσοδα των υπαρχουσών ομάδων είναι προστατευμένα.

Σύμφωνα με αναφορές, η Andretti Global έχει ήδη διασφαλίσει 250 εκατ. δολάρια, με τον Michael Andretti να εκτιμά ότι για να μπει μια ολοκαίνουρια ομάδα στην F1 χρειάζεται περίπου 800 εκατ. δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ένας από τους χορηγούς στο IndyCar της ομάδας του Andretti, η Gainbridge, είναι επίσης υποστηρικτής του Miami GP.

Το 2021, ο Michael Andretti ήταν σε συζητήσεις για να αγοράσει την ομάδα της Alfa Romeo και την Sauber, αλλά τελικά έμεινε απογοητευμένος, όταν ο βασικός μέτοχος -Finn Rausing- επέλεξε τελικά να μην προχωρήσει σε πώληση.

Ανανέωση: Η FΙΑ με ανακοίνωσή της βάζει φρένο στην ομάδα του Andretti, αναφέροντας:

Η FIA δεν είναι επί του παρόντος σε θέση να εξετάσει ή να σχολιάσει τυχόν εκδηλώσεις ενδιαφέροντος ή αιτήσεις που ελήφθησαν από πιθανές νεοεισερχόμενες ομάδες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1.