Η Lucid μειώνει τον φετινό στόχο παραγωγής και καθυστερεί το Gravity

Σχετικά άρθρα

Η Lucid έκανε γνωστό πως μειώνει κατά 40% τον φετινό στόχο παραγωγής του Air και από τις 20.000 που ήθελε να κατασκευάσει εντός του 2022, πλέον προσδοκά σε μια παραγωγή μεταξύ 12.000 και 14.000 αυτοκινήτων.

Παράλληλα ανακοίνωσε πως θα καθυστερήσει η κυκλοφορία του δεύτερου αυτοκινήτου της, του Gravity, ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV που θα προσφέρεται σε έκδοση έως 1.080 ίππων, που αντί για το 2023, θα το δούμε στην αγορά κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Αποτέλεσμα των άνωθεν ανακοινώσεων ήταν η μετοχή της εταιρίας να παρουσιάσει πτώση μεγαλύτερη του 14%, με την εταιρία να τονίζει πως αιτία της αλλαγής του προγραμματισμού της είναι προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και στα logistics.

Η Lucid αγωνίζεται περισσότερο για να εξασφαλίσει προμήθειες εξαρτημάτων όπως τζάμια και εσωτερικές μοκέτες παρά για τσιπ, οι ελλείψεις των οποίων έχουν επηρεάσει σχεδόν όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Peter Rawlinson, προσθέτοντας πως αυτά τα προβλήματα θα μειωθούν κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Η εταιρία αναμένει να ξεκινήσει αργότερα φέτος τη παραγωγή του δεύτερου εργοστασίου της, αυτό στη Σαουδική Αραβία, το οποίο θα είναι έτοιμο στα τέλη του 2025/αρχές του 2026.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...