Αυτή η Ferrari Enzo έχει διανύσει ήδη 145.000 χλμ

Σχετικά άρθρα

Τα αυτοκίνητα σαν την Ferrari Enzo συνήθως αγοράζονται από συλλέκτες και περνούν την ζωή τους κλεισμένα σε κάποιο γκαράζ, αλλά ο Richard Losee δεν είναι ένας από αυτούς, μιας και αγόρασε μια Enzo το 2003 και μάλιστα είναι η μοναδική Enzo με Targa top οροφή, μιας και κάποια στιγμή παρήγγειλε δύο επιπλέον πόρτες από τις οποίες αφαίρεσε το πάνω μέρος τους.

To 2006 o Losee συμμετείχε στη φιλανθρωπική εκδήλωση Fast Pass της τροχαίας αυτοκινητοδρόμων της Γιούτα των ΗΠΑ και κατά τη διάρκεια επίτευξης της τελικής ταχύτητας του αυτοκινήτου, σε ένα κλειστό τμήμα αυτοκινητοδρόμου μήκους 14 μιλίων (22,5 χλμ), ο Loose έχασε τον έλεγχο της Enzo ενώ κινούνταν με 206 μίλια/ώρα (332 χλμ/ώρα).

Αποτέλεσμα ήταν το αυτοκίνητο να καταστραφεί ολοσχερώς και ο Loose να χρειάζεται περισσότερο από έναν χρόνο για να αναρρώσει πλήρως από τους σοβαρούς τραυματισμούς.

Ωστόσο ο Losee θέλησε να επισκευάσει την Enzo του και με την συνεισφορά πολλών – συμπεριλαμβανομένης της Ferrari Βόρειας Αμερικής, η Enzo επισκευάστηκε πλήρως μετά από 30 μήνες σκληρής δουλειάς, με τον V12 6,0-λίτρων κινητήρα να αποκτά ολοκαίνουργια διπλά turbo και να αποδίδει πλέον περισσότερα από 800 άλογα. Τον Οκτώβριο του 2010 το αυτοκίνητο κατάφερε να πιάσει τα 237,1 μίλια/ώρα (381,58 χλμ/ώρα) στις αλυκές του Bonneville.

Το αυτοκίνητο έχει το ψευδώνυμο MM Enzo, με τα αρχικά MM να προέρχονται από τις λέξεις “Most Miles” και μέχρι το 2013 είχε διανύσει ήδη 30.000 μίλια (48.000 χλμ).

Σήμερα το αυτοκίνητο το οδηγεί ο χρήστης dryl8k του Instagram, ο οποίος το χρησιμοποιεί σχεδόν καθημερινά. Ωστόσο εξακολουθεί να ανήκει στον Losee και πρόσφατα το κοντέρ ξεπέρασε τα 90.000 μίλια (145.000 χιλιόμετρα).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...