Η F1 άλλαξε κανονισμό για το αυτοκίνητο ασφαλείας εξαιτίας του περσινού τελευταίου GP

Σχετικά άρθρα

Η FIA προχώρησε σε αλλαγή μιας λέξης στο άρθρο 55.13 των κανονισμών της, έτσι ώστε να μην υπάρξει αντίστοιχο περιστατικό με αυτό που συνέβη στους τελευταίους γύρους στο περσινό τελευταίο GP, κάτι που ουσιαστικά έκρινε το πρωτάθλημα των οδηγών.

Το άρθρο ανέφερε πως

Όποια μονοθέσια έχουν δεχθεί γύρο από τον επικεφαλής του αγώνα θα πρέπει να προσπεράσουν τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στον τρέχοντα γύρο του αγώνα και το όχημα ασφαλείας.

Η αλλαγή έγινε στη πρώτη λέξη και έτσι ο κανονισμός αναφέρει πλέον:

Όλα τα μονοθέσια που έχουν δεχθεί γύρο από τον επικεφαλής του αγώνα θα πρέπει να προσπεράσουν τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στον τρέχοντα γύρο του αγώνα και το όχημα ασφαλείας.

Η αλλαγή της λέξης “όποια” κρίθηκε επιτακτική, μιας και η λέξη αυτή ήταν διφορούμενη και επέτρεψε στον Michael Masi να επιτρέψει μόνο στα μονοθέσια που βρισκόταν ανάμεσα στον Hamilton και στον Verstappen να προσπεράσουν τον Hamilton και το αυτοκίνητο ασφαλείας. Έτσι ο Verstappen βρέθηκε πίσω από τον Hamilton και εξαιτίας των φρέσκων ελαστικών που έβαλε, κατάφερε και προσπέρασε τον Βρετανό στον τελευταίο γύρο, κατακτώντας το πρωτάθλημα.

Επιπλέον η FIA άλλαξε δύο ακόμη κανονισμούς. Ο πρώτος απαιτεί πλέον από τους οδηγούς να φορούν τις στολές οδήγησης μέχρι τον λαιμό και όχι να είναι ανοικτές μέχρι τι μέση, κατά τη διάρκεια των τελετών απονομής και των συνεντεύξεων, προκειμένου να αποτραπούν με αυτόν τον τρόπο διαμαρτυρίες με μπλουζάκια που φορούν κάτω από τις στολές τους οι πιλότοι.

Ο δεύτερος κανονισμός απαγορεύσει τους οδηγούς την παραβίαση των πρωτοκόλλων parc ferme μετά την λήξη περιόδου. Η αλλαγή αυτή έγινε εξαιτίας του περιστατικού στο οποίο ο Verstappen είχε αγγίξει την πίσω αεροτομή του μονοθεσίου του Hamilton στο Grand Prix της Βραζιλίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα